Podobne porady

Kalorie - jaka jest ilość kalorii w podstawowych produktach, które spożywamy?

daisy05 | 2006-11-28 23:08

Ilość kalorii w 100g produktu - Mleko i jego przetwory: mleko 2% 46 kcal mleko 3,2% 55 kcal jogurt nat... czytaj »

Znaleziono: 19
Porada id 7119 Badanie stanu zapalnego i jego związku z chorobami przewlekłymi
mniam | 2023-04-27
W ostatnich latach stany zapalne stały się przedmiotem intensywnych badań w wielu dziedzinach medycyny i nauki. Roni Nowarski, profesor neurologii i immunologii w Brigham and Women's Hospital w Bostonie, wyjaśnia, że stan zapalny jest „istotny w wielu pozornie różnych patologiach, ponieważ komórki odpornościowe są wszędzie, nawet wewnątrz narządów, gdzie odgrywają ważną rolę w monitorowaniu i zachowywaniu zdrowia”. czytaj »
Porada id 7105 Kontrola czynników środowiskowych wpływających na wydajność ważenia
mniam | 2023-02-24
Niezawodna precyzja wyników ważenia w warunkach laboratoryjnych ma ogromne znaczenie. Trzy najważniejsze czynniki to wybór odpowiedniej wagi o wysokiej dokładności, zrozumienie sposobu jej użycia oraz ograniczenie czynników środowiskowych, które mogą mieć wpływ na wyniki. czytaj »
(bez nazwy) Jak poradzić sobie z molami spożywczymi?
gnommy21 | 2020-10-29
Mole spożywcze najczęściej pałaszują w artykułach sypkich typu: makarony, mąki, kasze, a także w suszonych owocach, orzechach, czy przyprawach. Zwalczanie moli spożywczych polega na zastosowaniu ... czytaj »
(bez nazwy) Koronawirus - jakie produkty warto mieć w domu na wypadek epidemii?
Poradopedia.pl | 2020-03-04
Zgodnie z wytycznymi Niemieckiego Urząd Ochrony Ludności i Pomocy na Wypadek Katastrof (BBK) , przedstawiamy listę produktów, które warto mieć w domu na wypadek epidemii. czytaj »
Porada id 5770 W twoim koszu ląduje rocznie 2000 zł. Podpowiadamy, jak to zmienić
SferaPRT | 2017-09-19
Przeciętny Polak marnuje około 52 kilogramów żywności w skali roku. Zacznij nad tym panować, oszczędzając pieniądze i ekosystem. Pomóc może ergonomiczny projekt kuchni, odpowiednie przechowywanie środków spożywczych oraz alarmujące SMS-y wysyłane przez twoją lodówkę. Poznaj kilka prostych sposobów na to, jak racjonalnie gospodarować zasobami spożywczymi. Czas start. czytaj »
Porada id 5268 Recykling w kuchni, czyli jak kupować i przechowywać produkty
Gastrosfera | 2016-10-17
Przebarwione owoce, zwiotczałe warzywa, przeterminowany jogurt czy zaschnięty bochenek chleba. W przypadku gdy źle gospodarujemy kupionymi produktami, taki widok nie powinien być dla nas zaskoczeniem. czytaj »
Owoce i warzywa Jedzenie bogate w antyoksydanty
Poradopedia.pl | 2013-07-08
Dieta bogata w produkty będące źródłem antyoksydantów, może uchronić przed wieloma poważnymi chorobami. Warto więc na stałe wprowadzić je do codziennego jadłopisu. czytaj »
Jak zapobiegać marnowaniu żywności?
planetpr | 2012-12-04
Co 6 sekund na świecie umiera z głodu jedno dziecko. Co 4 mały Polak jest niedożywiony, a co 8 żyje w ubóstwie. Tymczasem w naszym kraju do kosza wyrzuca się średnio 9 mln ton jedzenia rocznie*. Aby to zmienić wystarczy zastosować się do kilku prostych zasad racjonalnego gospodarowania żywnością. czytaj »
Jak zamrażać żywność
Poradopedia.pl | 2012-10-29
Zamrażanie to najlepsza forma utrwalania żywności. Z naszej porady dowiesz się, jak mrozić produkty spożywcze oraz jak długo przechowywać je w zamrażalniku. czytaj »
Owoce i warzywa Zasady zdrowego odżywiania
Poradopedia.pl | 2012-07-25
Przygotowując codzienne posiłki należy kierować się zarówno ilością, jak i jakością spożywanych produktów. Dlatego każdy, dbający o swoje zdrowie człowiek powinien znać zasady zdrowego odżywiania. czytaj »
Znaleziono: 19