kuchnia grecka

Znaleziono: 4
Kalmary z cytryną po grecku - jak przygotować?
byczek | 2006-04-17
Przygotowanie: 60 min, liczba porcji: 6 Składniki: 1 kg kalmarów 1 szklanka soku z cytryny 2 szklanki mąki kukurydzianej 1... czytaj »
Mussaka - grecka zapiekanka z bakłażanami
utis4 | 2006-04-16
Przygotowanie: 120 min. Liczba porcji: 4 Składniki: 4 bakłażany  130 ml oliwy z oliwek 500 g mielonego mięsa 500 ml... czytaj »
Tzatziki - grecki sos jogurtowy
ammel | 2006-04-16
Przygotowanie: 15 min., liczba porcji: 2   Składniki: 2 jogurty naturalne  1 zielony ogórek  3 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy... czytaj »
Suvlaki, czyli szaszłyki z cytryną po grecku
joker | 2006-04-16
Przygotowanie: 50 min. , Porcje: 4 Składniki: 600 g schabu  1/2 kieliszka białego wytrawnego wina 1 łyżeczka oregano1 łyżeczka... czytaj »
Znaleziono: 4