święta bożego narodzenia

Znaleziono: 12
Jak zrobić pierniki na choinkę?
Iza_B | 2011-12-23
Unoszący się zapach korzennych przypraw i miodu to czas zapowiadający nadejście Świętego Mikołaja. Pierniczki w postaci serduszek, choinek i gwiazdek nie tylko wspaniale smakują, równie pięknie prezentują się na świątecznych stroikach i choinkach. czytaj »
Choinka Boże Narodzenie Choinka – jak przedłużyć jej trwałość?
Poradopedia.pl | 2011-12-23
Nie wiesz jak poradzić sobie z utrzymaniem świeżości i zdrowego wyglądu choinki przez dłuższy czas? Przeczytaj naszą poradę. czytaj »
Jak udekorować dom na Święta Bożego Narodzenia?
Poradopedia.pl | 2011-12-23
Święta Bożego Narodzenia tuż, tuż. Zastanawiasz się, jak udekorować dom na tę szczególną okazję? Przeczytaj poradę i wykorzystaj nasze pomysły. czytaj »
Jak przetrwać święta będąc na diecie?
Poradopedia.pl | 2011-12-07
Przestrzeganie rygorystycznych zasad diety podczas świąt może być bardzo trudne. Przedstawiamy sposoby, dzięki którym zachowasz dotychczasową wagę, nie rezygnując z delektowania się ulubionymi świątecznymi potrawami. czytaj »
Jak zrobić wigilijną zupę grzybową?
Iza_B | 2010-12-13
Zupa grzybowa stanowi jedną z dwunastu tradycyjnych potraw wigilijnych. Z tego też względu musi znaleźć się na świątecznym stole wśród wielu innych dań. Istnieją liczne sposoby jej przygotowania, nieodłącznym składnikiem są oczywiście grzyby, ale to co znajdzie się w zupie poza nimi, jakie dodatki i czytaj »
Jak zrobić kutię?
Iza_B | 2010-12-12
Kutia to potrawa która powinna znaleźć się na wigilijnym stole zarówno ze względów smakowych jak i zdrowotnych. Mak stanowiący jeden z podstawowych składników tej potrawy posiada właściwości rozluźniające i dzięki temu podnosi nastrój gości. W jakie produkty powinniśmy się zaopatrzyć, by przygotować czytaj »
Jak zrobić kluski z makiem?
Iza_B | 2010-12-10
Jedna z potraw wigilijnych, lubiana nie tylko przez najmłodszych – kluski z makiem. Wydawałoby się nic prostszego do przygotowania. A jednak, potrawa ta jest dość pracochłonna (jej przygotowanie zajmuje ok. 50 minut), zaś pyszny smak zawdzięcza wielu składnikom, które w tym daniu po prostu znaleźć s czytaj »
Jak zrobić śledzie w oleju?
Iza_B | 2010-12-09
Wielu z nas nie wyobraża sobie Świąt Bożego Narodzenia bez dań i sałatek ze śledzi. Najpopularniejszym i jednym z najbardziej lubianych przystawek nie tylko na świątecznym stole jest śledź w oleju. Jest wiele przepisów na wykonanie tej, wydawałoby się bardzo prostej potrawy. Poniżej została przedsta czytaj »
Jak usmażyć karpia?
Iza_B | 2010-12-09
Właściwe przygotowanie wigilijnych potraw pozwoli zachować najcenniejsze ich właściwości. Dotyczy to także karpia, którego spożywanie dostarcza nam wielu niezbędnych składników m.in.: dla silnych mięśni i prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Jak więc usmażyć tę królewską rybę, by nie straci czytaj »
Jak zrobić karpia w galarecie?
Iza_B | 2010-12-09
Jest źródłem białka, zdrowszy od mięsa i dietetyczny – karp. Zwłaszcza ten z dodatkiem galaretki, nie tylko prezentuje się wyśmienicie ale też zbawiennie wpływa na nasze kości i stawy. czytaj »
Znaleziono: 12