Enchilladas, czyli jak zrobić naleśniki po meksykańsku.

pitt5  |   |  + 0  |  Ocena: (głosy: 2)

Składniki na 2-3 porcje:

- 6 naleśników

- ok. 40g mielonej wołowiny

- 1,5 pomidora

- średniej wielkości czerwona papryka

- 150 g kukurydzy z puszki

- średniej wielkości cebula

- przyprawy: sól, pieprz, szczypta chilli, 1/4 łyżeczki kminku

 
Do polania naleśników:

- gotowy sos chilli

- gęsta śmietana

 
Przygotowanie: 

1.       Podsmażyć na patelni mięso przyprawione solą i pieprzem.

2.   Następnie usmażone już mięso przełożyć do naczynia, a w jego miejsce wrzucić drobniutko pokrojoną cebulkę i podsmażyć na złoto. Pokrojonego w kostkę pomidora, paprykę, kukurydzę oraz mięso wrzucić do cebuli. Dusić pod przykryciem do czasu aż papryka zmięknie. Doprawić przyprawami.

3.      Farsz nakładać na wcześnie podgrzane naleśniki

4.      Na każdy z naleśników nałożyć keks śmietany oraz sosu chilli.

Oceń poradę: Przydatna Nie polecam

Komentarze

Zostaw komentarz: