Jak przygotować grilla inaczej?

Sfera  |   |  + 0  |  Ocena: (głosy: 1)

Grillowane mięso już Ci się znudziło? Spróbuj przygotować ulubione karkówkę, żeberka czy boczek inaczej niż zwykle. Z owocami, warzywami i podane w ciekawej formie zaskoczą bliskich. Okażą się świetnym urozmaiceniem menu uczty w plenerze. Wyborne mięsiwa połącz np. z ananasem. Skorzystaj z przepisu i przygotuj potrawę będącą rozkoszą dla podniebienia.

- Dania z grilla są smaczne, ale można je też w prosty sposób urozmaicić. Jeśli skomponujemy przygotowane specjały, takie jak Żeberka, Karkówka czy Boczek z linii Grillowa Uczta ZM Pekpol, z owocami i warzywami, osiągniemy całkiem ciekawe i wyszukane potrawy - mówi Małgorzata Wódkiewicz z Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka. - W efekcie np. karkówkę z ananasem oraz żeberka z żurawiną, słodko-pikantne dania główne - uzupełnia Małgorzata Wódkiewicz.

Przepis na grilla na bazie mięs GRILLOWA UCZTA ZM PEKPOL poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy:

Grillowana karkówka z ananasem

Składniki:
- Karkówka Grillowa Uczta ZM Pekpol
- plastry świeżego ananasa

Przygotowanie:
Karkówkę wyjmij z opakowania i ułóż na tackach, na średnio rozgrzanym ruszcie. Piecz do momentu zarumienienia z jednej strony ok. 10-15 minut. Odwróć karkówkę na drugą stronę i na rumianym wierzchu ułóż plastry ananasa. Grilluj kolejne 10-15 minut, aż mięso będzie rumiane od spodu i wystarczająco miękkie. Ok. 5 minut przed końcem grillowania kotlety przykryj folią aluminiową.
Smacznego!

Oceń poradę: Przydatna Nie polecam

Komentarze

Zostaw komentarz: