Jak przygotować gruszki w czerwonym winie?

joker  |   |  + 0  |  Ocena: (głosy: 0)

Przygotowanie: 25 min.
Liczba porcji: 4

Jest to świetny i elegancki deser. Do przygotowania gruszek w winie według receptury francuskiej potrzebne są następujące składniki:  

Składniki:

  • 4 gruszki 
  • 350 g czerwonego wina
  • 25 g octu winnego czerwonego
  • 3 goździki 
  • 50 g cuku 
  • gałka muszkatołowa, cynamon
Przygotowanie:
  1. Gruszki obrać, przekroić na pół i wydrążyć środek.
  2. Wino z octem wlać do rondelka. Dodać gałkę muszkatołową, goździki, cukier i cynamon, a następnie zagotować.
  3. Do powstałego sosu włożyć gruszki i gotować pod przykryciem przez 5 minut. Podawać na zimno.

 Bon apetit!

Oceń poradę: Przydatna Nie polecam

Komentarze

Zostaw komentarz: