Jak zrobić lane kluski?

gnommy21  |  2009-11-09  |  + 6  |  Ocena: (głosy: 1)

Aby zrobić kluski lane potrzebne nam będą następujące składniki:

  • 3 jaja
  • 4 łyżki wody
  • mąka (ok. pół szklanki)
  • sól
  • ew. natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

1) Jaja roztrzepujemy z 4 łyżkami wody, dodajemy natkę, sól, mąkę i mieszamy jak najdłużej. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. 

2) Ciasto wlewamy do zupy za pomocą lejka. Gotujemy kluski przez ok. 3 min.

Oceń poradę: Przydatna Nie polecam

Komentarze

Zostaw komentarz:


Liczba komentarzy: 6
~Kuspko | 2013-04-27 12:27
xd
~kuchcik | 2013-01-01 18:51
no coz z proporcjami to ja wszystko na oko ciasto powinno byc troche gesciejsze niz do nalesnikow, jak ktos woli duze kluchy to wiadomo ciasto geste jak mniejsze to rzadsze :)
~WerkaKochamMaje | 2012-11-21 13:03
Słuchajcie to bd dobre ?>
~karuzeela | 2012-10-13 15:49
Mój ojciec dał pół szklanki wody, 3 łyżki mąki, 2 jajka i zapomniał o soli. Istne szaleństwo przy obiedzie. ;D
~Mmmm | 2012-06-07 13:33
:))))
~koala | 2012-02-07 12:34
:)

Najnowsze porady