Komentarze do porady

Warto jeść szpinak!

Gastrosfera | 2016-08-08 11:38

Słynny bohater z bajki zyskiwał niewiarygodną krzepę po spożyciu puszki szpinaku. Czy taki sam efekt spotka Ciebie po zjedzeniu kilku zielonych listków? To całkiem możliwe! Może nie uda się wygrać morskiej batalii z wielorybem, ale dostarczysz swojemu organizmowi niezbędnych witamin i mikroelementów! czytaj »

Zostaw komentarz:


Znaleziono: 2
KsiezycowaPanna | 2016-09-22 14:43
Zgadzam się z poprzednim komentarzem, mit o niewiarygodnej ilości żelaza został obalony parę lat temu. Co zaś się tyczy samego szpinaku, jem go od dziecka i nie wybrzydzam. Kocham ten smak i konsystencję :)
kiniaminia | 2016-08-10 15:00
podobno podczas badań się pomylili o przecinek i w rzeczywistości szpinak nie ma tyle żelaza ile mu się przypisuje :) to znaczy trochę ma, ale nie tak znowu dużo, żeby leczyć nim anemię..
chociaż ja uważam, że jak szpinak jest dobrze przyprawiony i ma jakieś smaczne dodatki to bardzo mało osób mu odmówi - ja chętnie go zjadam :)
Znaleziono: 2