Podobne porady

Grzyby, owoce i warzywa - co i jak suszyć?

Poradopedia.pl | 2012-09-05 11:19

Z każdym dniem ubywa lata, warto więc zachować jego smaki i aromaty w postaci suszonych produktów. Świetnie nadają się do tego grzyby, ale też owoce i warzywa. czytaj »

Znaleziono: 59
Owoce i warzywa Jak rozmrażać owoce i warzywa aby nie straciły wartości odżywczych
Poradopedia.pl | 2011-03-12
Warzywa i owoce w postaci mrożonek posiadają wiele zalet. Możemy szybko i zdrowo przygotować posiłek lub deser. Jednak by zachowały one jak najwięcej witamin i wartości odżywczych powinniśmy wiedzieć jak postępować w procesie rozmrażania. czytaj »
Owoce i warzywa Jak zachęcić dziecko do jedzenia warzyw i owoców?
Poradopedia.pl | 2012-08-19
Twoje dziecko nie przepada za warzywami i owocami? Nie wiesz, jak nakłonić je do zjedzenia choćby jednej marchewki? Przeczytaj naszą poradę i spróbuj prostych metod na zachęcenie dziecka do spożywania naturalnych witamin. czytaj »
Jak oczyścić organizm z toksyn?
Poradopedia.pl | 2012-03-26
Aby pozbyć się szkodliwych substancji z organizmu i przy okazji odzyskać energię po zimie, warto zastosować skuteczną dietę oczyszczającą. Nasza oparta jest na zielonych warzywach i owocach. czytaj »
Porada id 7002 Jak zrobić wieniec bezowy z owocami?
OCG | 2022-06-27
Zachwyca zarówno wyglądem, jak i smakiem. Niezwykle efektowny, lekki jak piórko wieniec bezowy uświetni każdą uroczystość. To wariacja na temat słynnej bezy Pavlovej. Pamiętajmy, że bezę najlepiej przygotować dzień wcześniej, a krem i owoce wyłożyć tuż przed podaniem. czytaj »
(bez nazwy) Awokado - jak przechowywać pokrojone awokado aby nie ściemniało?
lula78 | 2020-10-22
Co zrobić aby awokado nie ściemniało zaraz po przekrojeniu? Przeczytaj poniższe sprawdzone wskazówki. czytaj »
Porada id 6232 Przepis na duszone warzywa z tofu i grzybami – aromatyczne danie na każdą okazję
mniam | 2019-03-25
Duszone warzywa z tofu i grzybami to lekki posiłek, który można serwować na wiele sposobów. Danie doskonale prezentuje się na talerzu, jest aromatyczne i pełne smaku. Dzięki zróżnicowanym dodatkom można zmieniać sytość i charakter potrawy, dopasowując ją do pory dnia i apetytu. czytaj »
Porada id 6213 Kuchnia blisko natury: Suszone grzyby - co warto o nich wiedzieć, jak przechowywać i jak z nich korzystać, żeby w pełni wydobyć ich smak i aromat
mniam | 2019-02-25
Nie ma lepszego sposobu na zachowanie pełni smaku i aromatu grzybów niż suszenie. Suszone grzyby zachowują wszystkie walory świeżego produktu, a do tego łatwo je przechowywać. czytaj »
Porada id 6172 Kuchnia blisko natury: Leśne grzyby – minimum kalorii i maksimum smaku! Dowiedz się, jakie mają właściwości, wprowadź do codziennej diety i korzystaj z nich przez cały rok.
mniam | 2018-12-27
Czy grzyby to coś więcej niż woda i trochę smaku? Czy rzeczywiście są tak małowartościowe, jak się zwykło o nich mówić? Czy w takim razie w ogóle warto po nie sięgać? Najwyższy czas obalić kilka mitów, narastających latami w temacie grzybów i odkryć prawdę o tym niewątpliwym przysmaku z lasu rodem. czytaj »
Porada id 5856 Zupa grzybowa nie tylko od święta! Przepis na aromatyczną i sycącą zupę grzybową z pysznymi, aromatycznymi uszkami wypełnionymi grzybami
mniam | 2017-12-06
Zupa grzybowa z uszkami to nie tylko absolutny świąteczny hit, a jedna z najsmaczniejszych, najbardziej charakterystycznych i wyrazistych zup, jakie można sobie wyobrazić. Właśnie dlatego, zupę grzybową powinno się przygotowywać nie tylko na święta. czytaj »
Porada id 5822 Przepis na aromatyczne pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z orzechami pekan serem pleśniowym i cebulką
mniam | 2017-11-01
Pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z cebulką, serem pleśniowym i orzechami pekan to wspaniały pomysł na oryginalne danie z wykorzystaniem tradycyjnych, dobrze znanych pierogów. Jest to szybka w przygotowaniu i naprawdę wyjątkowa potrawa, która wyśmienicie smakuje i pięknie prezentuje się na talerzu. czytaj »
Znaleziono: 59