Podobne porady

Jak grillować ser żółty?

Sfera | 2013-05-14 12:56

Wiosna to dla wielbicieli sera żółtego wspaniała pora roku. Kiedy tylko robi się ciepło przenosimy się z kuchni na ogród lub taras, aby grillować na świeżym powietrzu. Zachęcamy do kulinarnych eksperymentów z serem żółtym, który z rusztu smakuje wyśmienicie, stając się znakomitym urozmaiceniem jadłospisu. Poznaj sposoby na udane grillowanie sera i sprawdź nasz przepis. czytaj »

Znaleziono: 28
Sprytne sposoby na ser żółty – triki i porady
Sfera | 2013-07-15
Jak odróżnić prawdziwy ser żółty od wyrobu seropodobnego i jak go przechowywać? Jak zetrzeć go na tarce i co zrobić z zeschniętym wyrobem? Z odpowiedzią na te i inne pytania zmaga się każdy, kto choć trochę gotuje. Ale nie mistrzowie kuchni i mistrzowie sztuki serowarskiej. Przedstawiamy praktyczne triki i porady, które pozwolą ci odpowiednio postępować z serem i w jeszcze łatwiejszy sposób przygotować potrawy z jego wykorzystaniem. Sprytne sposoby, które przydadzą się niejednemu maniakowi sera. czytaj »
Wiesz co jesz? Ser holenderski i szwajcarski
Sfera | 2013-03-26
Sery żółte rodem z Holandii i Szwajcarii to bodaj najpopularniejsze gatunki serów spośród wszystkich dostępnych na świecie. Za co je tak uwielbiamy? Zdradzamy tajemnicę ich fenomenu i podpowiadamy czym się różnią, abyś wiedział co jesz! czytaj »
Porada id 5218 Deska serów – jak ją skomponować?
Gastrosfera | 2016-09-26
Podawana w formie przekąski lub przystawki, dobra na przyjęcie i spotkanie z przyjaciółmi, a nawet romantyczną kolację. Popularna w krajach południowych, aczkolwiek coraz bardziej doceniana w Polsce. Uwielbiana przez koneserów dobrych trunków oraz smakoszy apetycznych przystawek. Prosta, pyszna i różnorodna. Deska serów! Kto z nas o niej nie słyszał? czytaj »
Porada id 5183 Wszystkie smaki serów
Gastrosfera | 2016-09-08
Twardy, dojrzewający, miękki… od liczby rodzajów serów może naprawdę rozboleć głowa. Na świecie produkowanych jest bowiem aż 4 tys. ich typów, a w samej tylko Polsce – 90! Jak nie zgubić się w tym gąszczu smaków? czytaj »
Porada id 5104 Sery holenderskie – sprawdź, do czego pasują
Gastrosfera | 2016-07-28
Holandia to kraj paradoksów. Jedno z najmniejszych państw europejskich wyrosło bowiem na niemal największego światowego lidera w jednej konkretnej branży. W jakiej? Rzecz jasna w branży mleczarskiej, a dokładniej w produkcji pysznych serów, których historia sięga aż XIII wieku. czytaj »
Porada id 5084 Alternatywa dla wegetarian – pomysł na warzywne szaszłyki z serem żółtym
Gastrosfera | 2016-07-21
Lato, słońce, przydomowy ogródek czy nawet taras i… grill! Polacy uwielbiają ten sposób spędzania wolnego czasu. I nic w tym dziwnego – dania przyrządzone na ruszcie są smaczne, zdrowe, a zjedzone na świeżym powietrzu smakują o wiele lepiej. Jak się okazuje nie muszą to być tylko mięsne przysmaki, na grillu można przygotować również doskonałe potrawy dla wegetarian. Sprawdź, jak przyrządzić pyszne szaszłyki z warzywami i żółtym serem. czytaj »
Porada id 5033 Jak kupować sery żółte podczas letnich upałów
Gastrosfera | 2016-06-17
Lato to niewątpliwie najprzyjemniejsza pora roku, która jak żadna inna rozpieszcza nas wysokimi temperaturami. Fakt ten cieszy urlopowiczów, jednak przysparza niemałych problemów podczas codziennych wizyt w sklepie, gdyż artykuły spożywcze nie przepadają za upałami. Dotyczy to głównie produktów z chłodni, a są nimi np. sery żółte. Sprawdź, na co zwrócić uwagę podczas zakupów! czytaj »
Porada id 4421 Jakie parametry powinien mieć grill ogrodowy?
annakowalewska | 2015-09-03
Grill ogrodowy to urządzenie, jakie posiada większość osób i jak wynika z badań przeprowadzonych dla Coca Coli, aż 72% Polaków bardzo chętnie z niego korzysta. Na dzień grillowania najczęściej wyznaczamy najczęściej dni wolne od pracy. Z grilla korzystamy jedynie w sezonie, czyli od maja do września, ale mimo to zdarza się, że jest on często eksploatowany. czytaj »
Porada id 4370 Zapiekanka – królowa polskiego street food’u
Gastrosfera | 2015-08-10
Kraków to nie tylko miasto smoka wawelskiego. Jest też światową stolicą zapiekanek! Zapiekana bagietka z żółtym serem to potrawa wymyślona w Polsce, od lat uwielbiania przez wszystkich. Zdradzamy jaka jest jej historia i podpowiadamy, jak przygotować pyszną zapiekanką z sezonowymi produktami! czytaj »
Porada id 3868 Przepis na marynowany ser żółty w oliwie
Gastrosfera | 2015-05-06
Przepis na marynowany ser żółty w oliwie ze świeżym rozmarynem i ostrą papryczką chilli, poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni – Dwór Korona Karkonoszy czytaj »
Znaleziono: 28