Poradopedia.pl

Jak szybko i łatwo obrać jajko?

Autor: Poradopedia.pl | 10 April 2020 17:18

Tagi: gotowanie, jajka, jajko, obieranie, sposoby, Kuchnia, porada, pomoc, instrukcja, Jak, szybko, i, łatwo, obrać, jajko?

Obieranie ugotowanych jajek może być czasami kłopotliwe i skończyć się zniszczeniem jajka. Spróbuj naszego sposobu.

jak obrać jajkoPrzede wszystkim gotuj jajka w posolonej wodzie - dodaj do wody łyżeczkę soli, a obieranie będzie o wiele łatwiejsze.

Po gotowaniu zalej jajka zimną wodą, a następnie rozbij skorupkę uderzając delikatnie czubkiem jajka o blat - najpierw z jednej strony jajka, a następnie z drugiej.

Po rozbiciu skorupki z dwóch stron połóż jajko na blacie i przetocz je dłonią, przyciskając jednocześnie do blatu - parę razy do przodu i do tyłu.

Następnie zanurz jajko w misce z ciepłą wodą - bez problemu uda się Tobie zsunąć szybko całą skorupkę z jajka.

Wydruk ze strony:
https://www.poradopedia.pl/kuchnia/jak-szybko-i-latwo-obrac-jajko,3422.html
© Poradopedia.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone