Autor: mniam | 28 February 2019 23:11
Tagi: budyń, dziecko, kuchnia, porada, pomoc, instrukcja, Zdrowe, przekąski, –, Miodowo, orkiszowe, ciasteczka, z, płatkami, orkiszowymi, dla, małych, i, dużych, miłośników, zdrowych, słodyczy
Ciasteczka orkiszowe to proste do przyrządzenia łakocie, które sprawią wiele radości wszystkim łasuchom. Dzięki wartościowym składnikom ciasteczka są pożywne i wspaniale zastąpią tradycyjne sklepowe słodycze. Wypiek ciastek jest tak prosty, że każdy sobie z nim poradzi. Przygotowanie ciasteczek może stać się świetną zabawą, do której warto zaprosić dzieci.
Składniki:
Przygotowanie:
Suche składniki wymieszać ze sobą w jednej misce a jajka, mleko, miód w drugiej. Połączyć zawartości obu misek, dodać Wszystkie składniki wymieszać w misce łyżką, dodać roztopione masło klarowane oraz posiekane bakalie. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 160 - 170 stopni. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy dużą łyżką ciastka delikatnie zaokrąglając ich brzegi. Ciasteczka pieczemy ok 8-10 minut najlepiej w termoobiegu.
Wskazówka: Jeżeli ciasto będzie zbyt gęste dodajemy więcej mleka
Porada: Bakalie dobieramy i siekamy odpowiednio drobno dostosowując wielkość i rodzaj do wieku dzieci.
Gotowe! Smacznego!
Holle.pl