Poradopedia.pl

Ciasto świąteczne, czyli jak zrobić biszkopt z mielonych orzechów

Autor: teresa | 15 December 2009 00:14

Tagi: ciasta, kuchnia, kuchnia polska, święta, wigilia, Kuchnia, porada, pomoc, instrukcja, Ciasto, świąteczne,, czyli, jak, zrobić, biszkopt, z, mielonych, orzechów

Składniki:
8 jaj, 30 dkg mielonych orzechów lub migdałów (zmielonych tak jak kawa), likier wiśniowy, 25 dkg cukru.

Przygotowanie:
Żółtka utrzeć z cukrem. Wsypać orzechy. Białka ubić na sztywną pianę i razem wymieszać. Powoli wlać do wysmarowanej tortownicy.
Po upieczeniu i wystygnięciu przekroić w wzdłuż. Skropić likierem i przykryć drugą połówką.

Wydruk ze strony:
https://www.poradopedia.pl/kuchnia/ciasto-swiateczne-czyli-jak-zrobic-biszkopt-z-mielonych-orzechow,1446.html
© Poradopedia.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone