Poradopedia.pl

Jak zrobić barszcz czerwony wigilijny?

Autor: teresa | 13 December 2019 15:27

Tagi: barszcz, barszcz czerwony, kuchnia polska, święta, wigilia, Kuchnia, porada, pomoc, instrukcja, Jak, zrobić, barszcz, czerwony, wigilijny?

Składniki: 2 kg buraków, 2 marchewki, pietruszka, mały kawałek selera, cebula, 3 grzybki suszone, 1 listek laurowy, 5 ziarnek pieprzu, 1 ziele angielskie, ok. 3 litrów wody,ok. 1,5 łyżki soli, 1 łyżka cukru, łyżeczka masła, sok z jednej dużej cytryny. Zalać włoszczyznę wodą, wstawić i gotować ok. pół godziny. Buraki umyć i obrać, pokroić w paski lub w plastry i dodać do gotującej włoszczyzny. Dodać grzybki, listek, pieprz, ziele, masło, sól. Gotować ok. 1 godz. Pod koniec dodać 1 łyżkę cukru. Po zestawieniu z ognia wycisnąć sok z cytryny i dodać do barszczu.

Wydruk ze strony:
https://www.poradopedia.pl/kuchnia/jak-zrobic-barszcz-czerwony-wigilijny,1452.html
© Poradopedia.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone