Poradopedia.pl

Enchilladas, czyli jak zrobić naleśniki po meksykańsku.

Autor: pitt5 | 6 June 2006 17:09

Tagi: danie główne, danie mięsne, enchilladas, kuchnia meksykańska, naleśniki po meksykańsku, Kuchnia, porada, pomoc, instrukcja, Enchilladas,, czyli, jak, zrobić, naleśniki, po, meksykańsku.

Składniki na 2-3 porcje:

- 6 naleśników

- ok. 40g mielonej wołowiny

- 1,5 pomidora

- średniej wielkości czerwona papryka

- 150 g kukurydzy z puszki

- średniej wielkości cebula

- przyprawy: sól, pieprz, szczypta chilli, 1/4 łyżeczki kminku

 
Do polania naleśników:

- gotowy sos chilli

- gęsta śmietana

 
Przygotowanie: 

1.       Podsmażyć na patelni mięso przyprawione solą i pieprzem.

2.   Następnie usmażone już mięso przełożyć do naczynia, a w jego miejsce wrzucić drobniutko pokrojoną cebulkę i podsmażyć na złoto. Pokrojonego w kostkę pomidora, paprykę, kukurydzę oraz mięso wrzucić do cebuli. Dusić pod przykryciem do czasu aż papryka zmięknie. Doprawić przyprawami.

3.      Farsz nakładać na wcześnie podgrzane naleśniki

4.      Na każdy z naleśników nałożyć keks śmietany oraz sosu chilli.

Wydruk ze strony:
https://www.poradopedia.pl/kuchnia/enchilladas-czyli-jak-zrobic-nalesniki-po-meksykansku,147.html
© Poradopedia.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone