Autor: Fly_PR | 22 January 2024 08:51
Tagi: kresto, przepis, vog, Kuchnia, porada, pomoc, instrukcja, Chałwa, pistacjowa
W świecie słodkości istnieje prawdziwa perełka pochodząca z kuchni śródziemnomorskiej – chałwa. To prawdziwa rozkosz dla podniebienia idealna na przekąskę przy kawie czy rodzinne spotkania. Okraszona pistacjami KRESTO przełamuje konwencję i zaskakuje feerią smaków. Warto spróbować!
Składniki:
• 500 g sezamu KRESTO
• 100 g pistacji KRESTO
• 150 g miodu
• 1 łyżeczki cukru waniliowego
Wykonanie:
1. Sezam upraż na suchej patelni. Kiedy lekko przestygnie zblenduj go na pastę.
2. Dodaj posiekane pistacje, miód i łyżeczkę cukru waniliowego.
3. Dokładnie wymieszaj i przełóż do formy.
4. Chłodź w lodówce około 2 godziny.