Poradopedia.pl

Chałwa pistacjowa

Autor: Fly_PR | 22 January 2024 08:51

Tagi: kresto, przepis, vog, Kuchnia, porada, pomoc, instrukcja, Chałwa, pistacjowa

W świecie słodkości istnieje prawdziwa perełka pochodząca z kuchni śródziemnomorskiej – chałwa. To prawdziwa rozkosz dla podniebienia idealna na przekąskę przy kawie czy rodzinne spotkania. Okraszona pistacjami KRESTO przełamuje konwencję i zaskakuje feerią smaków. Warto spróbować!

Składniki:
• 500 g sezamu KRESTO
• 100 g pistacji KRESTO
• 150 g miodu
• 1 łyżeczki cukru waniliowego 

Wykonanie:
1. Sezam upraż na suchej patelni. Kiedy lekko przestygnie zblenduj go na pastę.
2. Dodaj posiekane pistacje, miód i łyżeczkę cukru waniliowego. 
3. Dokładnie wymieszaj i przełóż do formy. 
4. Chłodź w lodówce około 2 godziny.

Wydruk ze strony:
https://www.poradopedia.pl/kuchnia/chalwa-pistacjowa,7343.html
© Poradopedia.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone