Poradopedia.pl

Lemoniada arbuzowa

Autor: Fly_PR | 31 August 2025 12:27

Tagi: Kuchnia, porada, pomoc, instrukcja, Lemoniada, arbuzowa

Składniki (na około 1,5 litra):
• 700 g miąższu arbuza (bez pestek)
• 2 cytryny
• 1-2 łyżki miodu lub syropu klonowego
• 500 ml schłodzonej wody Mama i ja
• kilka listków świeżej mięty
• kilka plasterków zielonego ogórka

 

Wykonanie:
1. Pokrojonego arbuza razem z miodem i sokiem z 1 cytryny zmiksuj na gładko. Jeśli wolisz klarowny napój przecedź przez sitko.
2. Do dzbanka wlej arbuzowy sok, dodaj wodę i wymieszaj. Wrzuć miętę, plasterki cytryny, plasterki ogórka, opcjonalnie kawałki arbuza lub zamrożone wcześniej maliny.
3. Wstaw do lodówki na 30 minut, aby składniki uwolniły smak i aromat.

 

Woda źródlana Mama i ja

 

Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.

 

Strona www: https://wodadladziecka.pl/

 

Cena:

1,5 ltr – 2,49 zł
0,5 ltr sport cap – 1,99 zł
0,35 ltr – 1,59 zł

Wydruk ze strony:
https://www.poradopedia.pl/kuchnia/lemoniada-arbuzowa,8363.html
© Poradopedia.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone