Kategorie

Kuchnia

Najnowsze porady

Zasmakuj Italii w swojej kuchni! Mąka na pizzę z linii „Domowa Piekarnia” od Młyna Jaczkowice
janinagut | 2018-07-09
Jest najpopularniejszym daniem na świecie, a w ubiegłym roku została wpisana na listę Światowe-go Dziedzictwa UNESCO jako niematerialne dobro kultury... Pizza! Uwielbiają ją niemal wszyscy – od najmłodszych po najstarszych – niezależnie od tego, czy jemy ją w restauracji w Neapolu czy w polskich pizzeriach, które coraz częściej dotrzymują kroku włoskim. Aromatyczną pizzę możemy przygotować również sami w domu. Najlepsi kucharze zgodnie potwierdzają, że sekretem dobrego ciasta jest wybór odpowiedniej mąki. W linii „Domowa Piekarnia” z Młyna Jaczkowice znajdziemy specjalną mąkę do pizzy, z którą przygotujemy pachnące danie rodem ze słonecznej Italii. czytaj »
Ciasto Sernik Kierunki rozwoju polskiego cukiernictwa, czyli tradycja w nowoczesnym wydaniu
Karolina_Nowosielska | 2018-07-05
Branżę piekarniczo-cukierniczą w Polsce od zawsze charakteryzuje przywiązanie do tradycji. Nic więc dziwnego, że wkroczenie w XXI wiek dla wielu jej przedstawicieli nie było zadaniem łatwym. Problemem okazały się nie tylko nowinki technologiczne, jak usprawniające kontakt z klientem profile społecznościowe czy e-sprzedaż, ale także sytuacja gospodarcza, w której znalazła się branża na przełomie wieków. czytaj »
Porada id 6000 Zdrowy smak natury: Aromatyczne placuszki z cukinii i komosy ryżowej z hummusem
mniam | 2018-06-25
Komosa ryżowa nie bez powodu zyskuje na popularności, zawiera duże ilości błonnika i białka, ma niski indeks glikemiczny i jest lekkostrawna! Warto więc wprowadzić ją do swojego menu i korzystać z jej właściwości do woli. czytaj »
Porada id 5975 Zdrowy smak natury: Przepis na zielone kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą z pestkami słonecznika, ogórkiem i koperkiem
mniam | 2018-05-28
Świeże, pachnące, delikatne i wyjątkowo efektownie prezentujące się na talerzu – takie właśnie są pyszne, zielone kieszonki proponowane w poniższym przepisie. Kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą z pestkami słonecznika, ogórkiem i koperkiem to wspaniały przepis na śniadanie, podwieczorek lub przekąskę. czytaj »
Porada id 5957 Zdrowy smak natury: Przepis na jajka faszerowane w skorupkach z awokado i pastą z pestkami słonecznika
mniam | 2018-04-16
Genialny przepis na faszerowane jajka, które zachwycą oryginalnym smakiem i wspaniałym wyglądem. Świetnie nadają się na każdą okazję – sprawdzą się zarówno w codziennym, jak i świątecznym menu. czytaj »
Porada id 5955 Zapiekane kluski śląskie z niebieskim serem pleśniowym, orzechami włoskimi i rukolą
mniam | 2018-04-05
Kluski śląskie to tradycyjne danie kuchni śląskiej mocno zakorzenione w naszej polskiej kulinarnej tradycji. Inne mniej popularne nazwy klusek śląskich to kluski białe, biołe, guminowe, gumione, kartofelmelklezy i gumiklyjzy. czytaj »
Porada id 5952 Aromatyczne kotleciki z kaszą jaglaną i pastą sezamową – bez jaj i bułki tartej - dla dorosłych i dzieci już po 12 miesiącu!
mniam | 2018-04-02
Poniżej przepis na pyszne kotleciki, w których rozsmakują się zarówno dorośli jak i dzieci. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają paście sezamowej, a oryginalną konsystencję kaszy jaglanej. Można przygotować je w formie tradycyjnych kotlecików lub podzielić na malutkie kuleczki i serwować na obiad po kilka sztuk. czytaj »
Porada id 5946 Zdrowy smak natury: Przepis na kukurydzianą polentę z brokułem, kiełkami i prażonymi pestkami słonecznika
mniam | 2018-03-26
Polenta z brokułem to świetny pomysł na efektowną potrawę, którą można serwować na gorąco i na zimno. Doskonale sprawdzi się jako danie główne, a także jako ciekawa, aromatyczna przekąska dla jednej lub wielu osób czytaj »
Porada id 5934 Kluski leniwe z sosem piernikowo - bakaliowym
mniam | 2018-03-08
Kluski leniwe, pierogi leniwe, leniwce… kto ich nie zna? Polane śmietanką lub roztopionym masłem i posypane cukrem stanowią smakowite wspomnienie dzieciństwa. Delikatność ich smaku sprawia, że poza tradycyjnym cukrem i masełkiem można podawać je w towarzystwie wielu dodatków – począwszy od bitej śmietany, owoców oraz sosów owocowych i czekoladowych aż po wykwintne polewy, które uczynią z tego klasycznego dania prawdziwie oryginalny przysmak. czytaj »
Porada id 5931 Bezglutenowe ciasto drożdżowe – pachnące wypieki w dowolnej formie
mniam | 2018-03-01
Przepis na ciasto drożdżowe bez glutenu można wykorzystać na wiele sposobów. Z wyrobionego ciasta śmiało można upiec duży placek, jak również podzielić ciasto na mniejsze części i zapiec z nich drożdżowe bułeczki. czytaj »

Najnowsze pytania