Kategorie

Kuchnia

Najnowsze porady

Porada id 5975 Zdrowy smak natury: Przepis na zielone kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą z pestkami słonecznika, ogórkiem i koperkiem
mniam | 2018-05-28
Świeże, pachnące, delikatne i wyjątkowo efektownie prezentujące się na talerzu – takie właśnie są pyszne, zielone kieszonki proponowane w poniższym przepisie. Kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą z pestkami słonecznika, ogórkiem i koperkiem to wspaniały przepis na śniadanie, podwieczorek lub przekąskę. czytaj »
Porada id 5957 Zdrowy smak natury: Przepis na jajka faszerowane w skorupkach z awokado i pastą z pestkami słonecznika
mniam | 2018-04-16
Genialny przepis na faszerowane jajka, które zachwycą oryginalnym smakiem i wspaniałym wyglądem. Świetnie nadają się na każdą okazję – sprawdzą się zarówno w codziennym, jak i świątecznym menu. czytaj »
Porada id 5955 Zapiekane kluski śląskie z niebieskim serem pleśniowym, orzechami włoskimi i rukolą
mniam | 2018-04-05
Kluski śląskie to tradycyjne danie kuchni śląskiej mocno zakorzenione w naszej polskiej kulinarnej tradycji. Inne mniej popularne nazwy klusek śląskich to kluski białe, biołe, guminowe, gumione, kartofelmelklezy i gumiklyjzy. czytaj »
Porada id 5952 Aromatyczne kotleciki z kaszą jaglaną i pastą sezamową – bez jaj i bułki tartej - dla dorosłych i dzieci już po 12 miesiącu!
mniam | 2018-04-02
Poniżej przepis na pyszne kotleciki, w których rozsmakują się zarówno dorośli jak i dzieci. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają paście sezamowej, a oryginalną konsystencję kaszy jaglanej. Można przygotować je w formie tradycyjnych kotlecików lub podzielić na malutkie kuleczki i serwować na obiad po kilka sztuk. czytaj »
Porada id 5946 Zdrowy smak natury: Przepis na kukurydzianą polentę z brokułem, kiełkami i prażonymi pestkami słonecznika
mniam | 2018-03-26
Polenta z brokułem to świetny pomysł na efektowną potrawę, którą można serwować na gorąco i na zimno. Doskonale sprawdzi się jako danie główne, a także jako ciekawa, aromatyczna przekąska dla jednej lub wielu osób czytaj »
Porada id 5934 Kluski leniwe z sosem piernikowo - bakaliowym
mniam | 2018-03-08
Kluski leniwe, pierogi leniwe, leniwce… kto ich nie zna? Polane śmietanką lub roztopionym masłem i posypane cukrem stanowią smakowite wspomnienie dzieciństwa. Delikatność ich smaku sprawia, że poza tradycyjnym cukrem i masełkiem można podawać je w towarzystwie wielu dodatków – począwszy od bitej śmietany, owoców oraz sosów owocowych i czekoladowych aż po wykwintne polewy, które uczynią z tego klasycznego dania prawdziwie oryginalny przysmak. czytaj »
Porada id 5931 Bezglutenowe ciasto drożdżowe – pachnące wypieki w dowolnej formie
mniam | 2018-03-01
Przepis na ciasto drożdżowe bez glutenu można wykorzystać na wiele sposobów. Z wyrobionego ciasta śmiało można upiec duży placek, jak również podzielić ciasto na mniejsze części i zapiec z nich drożdżowe bułeczki. czytaj »
Porada id 5923 Przepis na wytrawną tartę z warzywami z aromatyczną pastą dyniową z marchewką i imbirem
mniam | 2018-02-26
Oryginalny, aromatyczny przepis na wytrawną tartę z niebanalnymi dodatkami to doskonały pomysł na przystawkę lub danie główne, które z pewnością zrobi wrażenie i zachwyci domowników oraz gości. czytaj »
Porada id 5914 Akcesoria gastronomiczne, które warto mieć w swojej kuchni
Kampanie | 2018-02-15
Kompletując swoją kuchnię, każdy z nas chce, aby była ona nie tylko ładna i przyjemna dla oka ale również funkcjonalna. W domowych warunkach nie możemy oczywiście mieć wszystkich sprzętów, które znajdują się w profesjonalnej kuchni w restauracji - zarówno ze względu na cenę jak i miejsce. czytaj »
Porada id 5910 Pierogi z jagodami z pysznym kremowym sosem z ziarenkami wanilii
mniam | 2018-02-05
Pierogi z owocami kojarzą się zazwyczaj z latem, wakacjami i kuchnią babci, czyli wszystkimi przyjemnościami za którymi często tęsknimy w czasie jesienno-zimowych miesięcy. czytaj »

Najnowsze pytania