Podobne porady

Jak zrobić sos serowy - przepis

Poradopedia.pl | 2013-05-07 15:55

W naszej poradzie znajdziesz przepis na sos serowy, który doskonale pasuje jako dodatek do wielu różnych potraw. czytaj »

Znaleziono: 47
Porada id 5183 Wszystkie smaki serów
Gastrosfera | 2016-09-08
Twardy, dojrzewający, miękki… od liczby rodzajów serów może naprawdę rozboleć głowa. Na świecie produkowanych jest bowiem aż 4 tys. ich typów, a w samej tylko Polsce – 90! Jak nie zgubić się w tym gąszczu smaków? czytaj »
Porada id 5104 Sery holenderskie – sprawdź, do czego pasują
Gastrosfera | 2016-07-28
Holandia to kraj paradoksów. Jedno z najmniejszych państw europejskich wyrosło bowiem na niemal największego światowego lidera w jednej konkretnej branży. W jakiej? Rzecz jasna w branży mleczarskiej, a dokładniej w produkcji pysznych serów, których historia sięga aż XIII wieku. czytaj »
Porada id 5057 5 ciekawostek, których nie wiedziałeś o szparagach
Gastrosfera | 2016-06-30
Białe, zielone, fioletowe – szparagi! Kto z nas nigdy ich nie próbował? Ich zgrabne, długie pędy coraz częściej goszczą na polskich stołach w postaci przystawek, dodatku do sałatki czy dania głównego. Choć sezon na te warzywa trwa zaledwie od maja do czerwca, a ich dostępność jest ograniczona, cieszą się dużą popularnością - zwłaszcza wśród wielbicieli zdrowej i niskokalorycznej żywności. czytaj »
Porada id 4714 Chleby świata pod polską strzechą
Gastrosfera | 2015-12-28
Chrupiąca skórka i aromatyczny, elastyczny środek. Czy może być coś lepszego? Trudno bez tradycyjnego bochenka wyobrazić sobie rodzinne śniadanie czy kolację, kanapki do szkoły czy na wycieczkę. Kiedyś nasze babcie wypiekały go same w specjalnych piecach chlebowych. Dziś możemy chleb kupić w pobliskiej piekarni, ale może warto zrobić go samodzielnie w domu? czytaj »
Chleb Chleby świata pod polską strzechą
Gastrosfera | 2015-12-23
Chrupiąca skórka i aromatyczny, elastyczny środek. Czy może być coś lepszego? Trudno bez tradycyjnego bochenka wyobrazić sobie rodzinne śniadanie czy kolację, kanapki do szkoły czy na wycieczkę. Kiedyś nasze babcie wypiekały go same w specjalnych piecach chlebowych. Dziś możemy chleb kupić w pobliskiej piekarni, ale może warto zrobić go samodzielnie w domu? czytaj »
Porada id 4370 Zapiekanka – królowa polskiego street food’u
Gastrosfera | 2015-08-10
Kraków to nie tylko miasto smoka wawelskiego. Jest też światową stolicą zapiekanek! Zapiekana bagietka z żółtym serem to potrawa wymyślona w Polsce, od lat uwielbiania przez wszystkich. Zdradzamy jaka jest jej historia i podpowiadamy, jak przygotować pyszną zapiekanką z sezonowymi produktami! czytaj »
Porada id 3759 Obalamy sześć mitów na temat żółtego sera
Sfera | 2014-03-13
Wielbiciele sera żółtego cenią jego smak i szerokie zastosowanie kulinarne. Sery żółte nadają charakter kanapkom, są dodatkiem do potraw, ale także głównym składnikiem wielu z nich. Jak większość specjałów mają swoich zwolenników i przeciwników. Tych drugich do spożycia serów mogą zniechęcać mity, spośród których większość jest nieprawdziwa. Poniżej omawiamy te najbardziej powszechne, abyś wiedział co jesz! czytaj »
Corn dog Jak zrobić corn doga
Poradopedia.pl | 2013-08-12
Corn dog to pyszna przekąska z kuchni amerykańskiej - nadziana na patyk parówka otoczona chrupiącym kukurydzianym ciastem. Przyrządź go w domu. czytaj »
Porada id 3559 Jak zrobić przekąskę idealną na upalny dzień?
Sfera | 2013-08-02
Wysokie temperatury sprawiają, że nie mamy ochoty na spędzanie długich godzin w kuchni. Dobrym rozwiązaniem będzie przygotowanie apetycznej i lekkiej przekąski. Podana na zimno szynka w galarecie z dodatkiem sosu z musztardy francuskiej i kaparów, będzie orzeźwiającą przegryzką w letni, upalny dzień. czytaj »
(bez nazwy) Przepis na szybki chleb orkiszowy
Poradopedia.pl | 2013-05-16
Nie ma to jak chleb własnej roboty - smakuje wyśmienicie, jest zdrowy i zawsze możesz zrobić taki na jaki masz właśnie ochotę. Spróbuj pysznego chleba orkiszowego. czytaj »
Znaleziono: 47