Podobne porady

Quesadilla – danie ze słonecznego Meksyku na chłodną jesień

Gastrosfera | 2015-11-25 11:46

Za oknem jesień, która rządzi się swoimi prawami: deszcz, mgły, przymrozki i brak słońca. Letnie, upalne dni już dawno za nami. Przetrwanie tej pory roku nie należy do najłatwiejszych, ale jest na to kilka sprawdzonych sposobów. Jednym z nich są podróże – chociażby te kulinarne. Gorący Meksyk w środku jesieni? Nie ma problemu - Quesadilla lekiem na jesienną chandrę! czytaj »

Znaleziono: 171
Porada id 5931 Bezglutenowe ciasto drożdżowe – pachnące wypieki w dowolnej formie
mniam | 2018-03-01
Przepis na ciasto drożdżowe bez glutenu można wykorzystać na wiele sposobów. Z wyrobionego ciasta śmiało można upiec duży placek, jak również podzielić ciasto na mniejsze części i zapiec z nich drożdżowe bułeczki. czytaj »
Porada id 5907 Pachnące placuszki z kaszy jaglanej z miodem i cynamonem – pyszny pomysł na zdrowy obiad, podwieczorek lub deser dla dorosłych i dzieci (nawet od 12 miesiąca życia!)
mniam | 2018-02-02
Pachnące placuszki z kaszy jaglanej z miodem i cynamonem to świetny pomysł na jaglany obiad, deser czy podwieczorek dla dzieci i dorosłych. Są bardzo proste w przygotowaniu i można je serwować na wiele sposobów – z jogurtem, serkiem, dżemem, owocami lub innymi ulubionymi dodatkami, które królują w domowym menu. czytaj »
Porada id 5852 Najpopularniejsze rodzaje sushi
porady12 | 2017-12-01
Rodzajów sushi jest bardzo wiele, i zapewne tylko wytrawni znawcy japońskiej kuchni są w stanie wymienić je i bezbłędnie rozróżnić. A jednak to eleganckie i smaczne danie kochają także Polacy i coraz częściej odwiedzają restauracje serwujące prawdziwe japońskie dania. Jakie są najpopularniejsze rodzaje sushi? Oto one czytaj »
Porada id 5795 Sycąca sałatka z uszkami z pieczarkami, pomidorkami koktajlowymi, świeżym szpinakiem i talarkami z oliwek
mniam | 2017-10-05
Sałatka z uszkami to świetny pomysł na lunch lub przekąskę. Jest lekka, wyśmienicie smakuje, ale także wspaniale prezentuje się na talerzu. To właśnie dlatego można ją z powodzeniem serwować nie tylko na co dzień, ale także podczas spotkań towarzyskich lub innych domowych przyjęć. Dodatkowo jest szybka i prosta w przygotowaniu, a jej oryginalny smak i ciekawe połączenie składników z pewnością podbije podniebienia gości. czytaj »
Porada id 5456 Kuchnia pod lupą: 5 miejsc, które najtrudniej posprzątać
Gastrosfera | 2017-02-08
Pobieżne sprzątanie sprawdzi się na co dzień, niemniej raz na jakiś czas niezbędne jest przywrócenie blasku nawet najtrudniejszym do wyczyszczenia miejscom. Jak uporać się z największymi wyzwaniami na liście gruntownych porządków kuchennych? czytaj »
Porada id 5412 Karnawałowe tradycje – tak się bawimy w różnych zakątkach świata!
Gastrosfera | 2017-01-16
Tuż po hucznym Sylwestrze i wejściu w Nowy Rok z przytupem czeka nas kolejna atrakcja – taneczny karnawał! Czas balów, maskarad i przebieranych zabaw rozpoczyna się wraz z początkiem święta Trzech Króli i trwa aż do Środy Popielcowej, otwierającej 40-dniowe przygotowania do Wielkanocy. Tradycji i zwyczajów świętowania jest co niemiara, niemalże tyle ile… krajów na świecie. Chociaż w Polsce nie tak często obchodzony, w niektórych zakątkach świata karnawał to wyjątkowy czas w roku . Sami sprawdźcie! czytaj »
Porada id 5394 Pomysł na świąteczny obiad, czyli pyszne pulpety drobiowe z duszonymi warzywami i żółtym serem!
Gastrosfera | 2016-12-22
Świąteczny obiad to wyjątkowa okazja aby spotkanie z najbliższymi nabrało niecodziennego smaku. Z okazji zbliżających się dni proponujemy alternatywny pomysł na pyszne danie, które z pewności zachwyci najbardziej wymagających gości! czytaj »
Porada id 5385 Przekrój karpia przez regiony!
Gastrosfera | 2016-12-15
Chyba nikt nie wyobraża sobie świątecznych przygotowań bez karpia w roli głównej. To bezkonkurencyjny król wigilijnej wieczerzy! Zobacz jak przygotowuje się go w różnych rejonach Polski! czytaj »
Impreza Jak z klasą urządzić Sylwestra i przyjęcie karnawałowe w domu?
SferaPRT | 2016-12-07
Zbliżający się wielkimi krokami Sylwester to tylko wstęp do dłuższego okresu karnawałowych zabaw. Wielkie bale, huczne imprezy czy wydarzenia kulturalne połączone z bankietem – opcji karnawałowego szaleństwa jest wiele. Często też przyjęcia karnawałowe organizujemy na własną rękę w domu. Z ciekawym menu i nietuzinkową dekoracją tzw. domówka może być równie udana co bal na wielkiej sali. czytaj »
Porada id 5339 Jesienne dary natury, o których nie miałeś pojęcia
Gastrosfera | 2016-11-23
Jesień to pora roku, która nie ma w zwyczaju nas rozpieszczać. Niskie temperatury, wiatr i deszcz, brak słońca oraz ciągle nawracające przeziębienie. To skojarzenia, które najczęściej przychodzą nam na myśl kiedy zbliża się okres listopadowo - grudniowy. Jednak pomimo złej pogody, krótszego dnia i spadku nastroju, wciąż nazywamy ją „piękną, złotą jesienią”. Dlaczego? Bowiem jak żaden inny, właśnie ten sezon corocznie dostarcza nam prawdziwą witaminową bombę! czytaj »
Znaleziono: 171