Podobne porady

Jak kupować sery żółte podczas letnich upałów

Gastrosfera | 2016-06-17 09:32

Lato to niewątpliwie najprzyjemniejsza pora roku, która jak żadna inna rozpieszcza nas wysokimi temperaturami. Fakt ten cieszy urlopowiczów, jednak przysparza niemałych problemów podczas codziennych wizyt w sklepie, gdyż artykuły spożywcze nie przepadają za upałami. Dotyczy to głównie produktów z chłodni, a są nimi np. sery żółte. Sprawdź, na co zwrócić uwagę podczas zakupów! czytaj »

Znaleziono: 219
Porada id 5349 Andrzejkowe przepisy na ostatnią chwilę!
Gastrosfera | 2016-11-29
30 listopada zbliża się wielkimi krokami, a Ty nie masz pomysłu na kulinarne pyszności? Specjalnie dla tych, którzy jeszcze nie zdążyli przygotować się na imieniny św. Andrzeja przedstawiamy 3 alternatywne i proste przepisy na Andrzejki, które doskonale sprawdzą się jako przekąski finger-food! Skorzystaj z naszych propozycji na magiczne dania i zaskocz znajomych! Przepisy poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy! czytaj »
Porada id 5339 Jesienne dary natury, o których nie miałeś pojęcia
Gastrosfera | 2016-11-23
Jesień to pora roku, która nie ma w zwyczaju nas rozpieszczać. Niskie temperatury, wiatr i deszcz, brak słońca oraz ciągle nawracające przeziębienie. To skojarzenia, które najczęściej przychodzą nam na myśl kiedy zbliża się okres listopadowo - grudniowy. Jednak pomimo złej pogody, krótszego dnia i spadku nastroju, wciąż nazywamy ją „piękną, złotą jesienią”. Dlaczego? Bowiem jak żaden inny, właśnie ten sezon corocznie dostarcza nam prawdziwą witaminową bombę! czytaj »
Porada id 5295 Poznaj wszystkie tajemnice dyni!
Gastrosfera | 2016-10-28
Dynia – od lat coraz częściej gości w domach Polaków. Głównie jako bohaterka kuchennych eksperymentów, ale nie tylko. Gatunków dyni jest mnóstwo. Podobnie zresztą jak sposobów jej zastosowania w kuchni czy medycynie. Zaś sama historia tego warzywa jest dłuższa i ciekawsza, niż się może wydawać. czytaj »
Porada id 5287 Halloween. Wersja dla ciekawych (i głodnych)
Gastrosfera | 2016-10-25
Polska: Zaduszki jak co roku. Wieczorem, w przeddzień Święta Zmarłych po ulicach snują się w grupach strzygi, duchy i kościotrupy. Do domów pukają kostuchy proszące o datki w postaci cukierków. Wreszcie z okien niektórych mieszkań do przechodniów szczerzą się w upiornym uśmiechu świecące lampiony z dyni… czytaj »
Porada id 5238 Zadowolić niejadka
Gastrosfera | 2016-09-30
Czy Twoja pociecha to klasyczny Tadek - Niejadek? Starasz się, wymyślasz, eksperymentujesz, a na końcu słyszysz ponure „nie chcę”? Lista ulubionych składników skraca się z dnia na dzień, a Tobie brakuje już pomysłów? Zobacz jak przekonać pociechę do jedzenia oraz poznaj przepis na pyszne naleśniki z serem żółtym. czytaj »
Porada id 5218 Deska serów – jak ją skomponować?
Gastrosfera | 2016-09-26
Podawana w formie przekąski lub przystawki, dobra na przyjęcie i spotkanie z przyjaciółmi, a nawet romantyczną kolację. Popularna w krajach południowych, aczkolwiek coraz bardziej doceniana w Polsce. Uwielbiana przez koneserów dobrych trunków oraz smakoszy apetycznych przystawek. Prosta, pyszna i różnorodna. Deska serów! Kto z nas o niej nie słyszał? czytaj »
Porada id 5183 Wszystkie smaki serów
Gastrosfera | 2016-09-08
Twardy, dojrzewający, miękki… od liczby rodzajów serów może naprawdę rozboleć głowa. Na świecie produkowanych jest bowiem aż 4 tys. ich typów, a w samej tylko Polsce – 90! Jak nie zgubić się w tym gąszczu smaków? czytaj »
Porada id 5120 Jak kupują Polacy, czyli jak zmieniły się zwyczaje zakupowe na przestrzeni ostatnich lat
Gastrosfera | 2016-08-04
Bardziej świadomi swoich wyborów, uodpornieni na marketingowy przekaz i z coraz zasobniejszym portfelem. Gdyby jeszcze jakieś 10 lat temu takimi słowami badacze chcieli określić polskiego konsumenta, spotkaliby się ze szczerym zdumieniem handlowców. czytaj »
Porada id 5104 Sery holenderskie – sprawdź, do czego pasują
Gastrosfera | 2016-07-28
Holandia to kraj paradoksów. Jedno z najmniejszych państw europejskich wyrosło bowiem na niemal największego światowego lidera w jednej konkretnej branży. W jakiej? Rzecz jasna w branży mleczarskiej, a dokładniej w produkcji pysznych serów, których historia sięga aż XIII wieku. czytaj »
Porada id 5103 Jak przygotować się na upały? Praktyczne porady
Gastrosfera | 2016-07-28
Lato już na półmetku, a upały w pełni. I nie opuszczą nas one jeszcze do września, a nawet do października. Polska od kilku już bowiem lat znajduje się w strefie geograficznej często nawiedzanej przez masy ciepłego powietrza. Nie każdy jednak dobrze je znosi. Jak więc zabezpieczyć się przed falą upałów i uchronić przed ich często groźnymi dla zdrowia skutkami? czytaj »
Znaleziono: 219