Przepis na kremowy deser czekoladowy z tofu – pyszny, oryginalny, a do tego bez glutenu, laktozy i drożdży!

mniam  |   |  + 0  |  Ocena: (głosy: 0)

Deser z tofu? Oczywiście! Poniżej przepis na oryginalny deser z tofu idealny na letnie dni i nie tylko. Jest to pyszna propozycja, która smakuje wyśmienicie, a do tego świetnie nadaje się dla wszystkich amatorów słodyczy - także dla alergików. Nie zawiera glutenu, laktozy ani drożdży, jest prosty w przygotowaniu, oryginalny i efektowny.

Składniki:

 

  • 100 g bezglutenowych biszkoptów 3Pauly
  • 400 g tofu
  • 150 g ciemnej czekolady
  • 2-3 łyżki syropu ryżowego lub miodu
  • Chili w proszku (opcjonalnie)
  • Dowolne owoce i cynamon do dekoracji

 

Przygotowanie:

  1. Zblendować tofu na gładko
  2. Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej, lekko przestudzić i delikatnie wymieszać z tofu
  3. Dodać syropu ryżowego lub miodu i doprawić odrobiną sproszkowanego chilli
  4. Ponownie wymieszać i odstawić do lodówki na ok godzinę
  5. Pokruszyć biszkopty i wyłożyć na spodzie w naczyniach deserowych
  6. Krem wyciągnąć z lodówki przełożyć do deserówek, ozdobić owocami i cynamonem

Ilość porcji 4. Czas przygotowania ok 80 min.

Smacznego 3pauly.de

Polecane strony

PAULY.de

Oceń poradę: Przydatna Nie polecam

Komentarze

Zostaw komentarz: