Podobne porady

Studzienina i chrzanówka ze święconki - odkrywamy regionalne smaki Wielkiej Nocy

Sfera | 2013-03-19 12:22

Chociaż na wielkanocnych stołach królują jajka, żurek, biała kiełbasa, to w niektórych regionach Polski świąteczne menu wygląda zupełnie inaczej. Co na Wielkanoc przygotowują Górale, a czym są buchty? Sprawdzamy, jak inspirująca może być kuchnia regionalna! czytaj »

Znaleziono: 23
Jak zrobić tradycyjny sernik?
johnny | 2009-03-20
Święta Wielkanocne nie mogą się oczywiście obejść bez jajek, żurku, czy właśnie sernika z rodzynkami. Jak zrobić pyszny sernik z rodzynkami - oto mój sprawdzony przepis, z jednej ze starych gazet. Polecam! czytaj »
Co powinno się znaleźć w koszyczku wielkanocnym? Jakie jest znaczenie tych potraw?
hoody99 | 2008-03-19
Koszyk powinien być nakryty białą ozdobną serwetką, na której stawiamy chleb, sól, mały kawałek kiełbasy, baranka, w niektórych regionach kraju... czytaj »
Przepis na babkę wielkanocną
zaba | 2007-04-06
Potrzebne będą następujące składniki: 4 jaja 1/2 kg mąki 3 szklanki mleka 350 g cukru 250 g masła 1... czytaj »
Znaleziono: 23