Jeść czy nie jeść – oto jest pytanie… Wokół limitów spożywania jaj kurzych narosło wiele błędnych przekonań i mitów. Tymczasem ich jedzenie to prawdziwe dobrodziejstwo dla organizmu. czytaj »
Kobieta oczekująca dziecka powinna racjonalnie się odżywiać, najlepiej jeszcze przed zajściem w ciążę. Podpowiadamy więc, jakie produkty powinny znaleźć się w diecie przyszłej mamy. czytaj »
Co możesz zrobić, aby wzmocnić swój układ odpornościowy? Pierwszą linią obrony jest zdrowy tryb życia. Postępowanie zgodnie z ogólnymi wytycznymi dotyczącymi zdrowego trybu życia jest najlepszym krokiem, który możesz zrobić, aby naturalnie utrzymać silny i zdrowy układ odpornościowy.
czytaj »
Smażony karp, pasztet czy uszka z grzybami to dania, bez których trudno jest wyobrazić sobie wigilijną kolację. Z drugiej strony nie nadają się one na posiłek dla najmłodszych członków rodziny. Jak zatem zaplanować świąteczne menu dla malucha, aby było ono smaczne i bezpieczne? czytaj »
Ciąża to wyjątkowy okres w życiu kobiety, któremu – nie ulega wątpliwości – towarzyszy wiele emocji. Choć czas oczekiwania na narodziny maluszka zwykle wypełniony jest radością, może wiązać się również z wieloma wyzwaniami. czytaj »
Choć rodzice są coraz bardziej świadomi problemu próchnicy wśród najmłodszych, społeczeństwo wciąż nie zdaje sobie sprawy, jak ważne jest dbanie o higienę jamy ustnej już u noworodków i niemowlaków. czytaj »
Istnieje wiele grup produktów, które - spożywane regularnie - dostarczają dziecku szereg niezbędnych składników odżywczych. Rodzice, którzy dbają o różnorodność w codziennym menu swojej pociechy, pomagają zaspokajać jej szczególne potrzeby żywieniowe. czytaj »
Potrzeby żywieniowe niemowląt i małych dzieci w kluczowym okresie 1000 pierwszych dni życia znacząco różnią się od potrzeb dorosłych. Młody organizm jest wyjątkowo delikatny i bardzo intensywnie się rozwija, dlatego właściwy przebieg rozszerzania diety jest szczególnie ważny dla prawidłowego rozwoju malucha. czytaj »