Gnocchi z bobem i orzechami włoskimi w sosie śmietanowym

Fly_PR  |   |  + 0  |  Ocena: (głosy: 0)

Gnocchi z bobem i orzechami włoskimi w sosie śmietanowym to prawdziwa uczta dla miłośników kulinarnych eksperymentów. To połączenie włoskiej tradycji z nutą nowoczesności, które zachwyci nawet najbardziej wymagającego smakosza.

Składniki (2 porcje):

• 250 g gnocchi 
• 10 sztuk pomidorków koktajlowych 
• śmietanka 18% 50 ml + 50-100 ml wody 
• 100 g bobu 
• papryczka chilli wg uznania
• 20 g parmezanu
• pół cebuli
• przyprawy (bazylia suszona, czosnek granulowany, sól, pieprz) 
• 1 łyżka oleju Rapso
• orzechy włoskie KRESTO

 

Wykonanie:

1. Bób wrzuć do lekko osolonej wody i gotuj przez 3 minuty. Odcedź, przepłucz zimną wodą i obierz z łupinek.
2. Na łyżce oleju rzepakowego Rapso zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj plasterki chilli i smaż jeszcze przez chwilę.
3. Dodaj bób, pomidorki koktajlowe przekrojone na pół oraz gnocchi i całość smaż kilka minut. Wlej śmietankę oraz wodę i duś całość aż wszystkie składniki będą miękkie. 
4. Dodaj przyprawy, parmezan oraz posiekane orzechy włoskie KRESTO, wymieszaj. 
5. Gotowe danie przełóż na talerz, posyp parmezanem, orzechami włoskimi i udekoruj bazylią.

Oceń poradę: Przydatna Nie polecam

Komentarze

Zostaw komentarz: