Makaron ryżowy z pesto z bazylii

Fly_PR  |   |  + 0  |  Ocena: (głosy: 0)

Pyszny, zdrowy i szybki lunch? Polecamy makaron ryżowy z pesto z bazylii. Swój obłędny smak zawdzięcza połączeniu świeżych ziół, dobrej jakości włoskiego sera i aromatycznych orzeszków pinii. Pycha!

Składniki:

• 100 g makaronu ryżowego
• 3 garście świeżej bazylii
• 1 ząbek czosnku
• 20 g parmezanu
• 30 g orzeszków pinii KRESTO
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• pieprz
• sól

 

Wykonanie:

1. Makaron ugotuj.
2. Orzeszki pinii upraż na suchej patelni. 
3. Umyj liście bazylii łącznie z łodygami. 
4. Zblenduj bazylię, czosnek, parmezan, orzeszki i oliwę, przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
5. Dodaj gorący makaron, wymieszaj i od razu podawaj.

Oceń poradę: Przydatna Nie polecam

Komentarze

Zostaw komentarz:


Najnowsze porady