Świeże borowiki to prawdziwy rarytas w kuchni. Mają intensywny smak, zaostrzają apetyt, pobudzają trwaienie i wcale nie zalegają w żołądku. Wystarczy kilka dorodnych grzybków, aby zmienić charakter potrawy. czytaj »
Przepisów na dania z kurkami jest całe mnóstwo. W naszej poradzie znajdziesz kilka prostych, jak i bardziej skomplikowanych potraw z wykorzystaniem tych pysznych grzybów. czytaj »
Kapusta z grzybami to potrawa, której nie powinno zabraknąć na wigilijnym stole. Sposobów wykonania tego dania jest wiele, my przedstawiamy przepis z kuchni staropolskiej. czytaj »
Każda porządna gospodyni domowa wie jak ulepić ciasto na pierogi. Są jednak osoby, które nie posiadają takiej lekkości w gotowaniu i każda przygotowywana potrawa wydaje się być dużym wyzwaniem. Dlatego warto korzystać z porad i wskazówek innych, by ta kuchnia stawała się coraz lepsza i bogatsza w sm czytaj »