Podobne porady

Chleby świata pod polską strzechą

Gastrosfera | 2015-12-28 16:07

Chrupiąca skórka i aromatyczny, elastyczny środek. Czy może być coś lepszego? Trudno bez tradycyjnego bochenka wyobrazić sobie rodzinne śniadanie czy kolację, kanapki do szkoły czy na wycieczkę. Kiedyś nasze babcie wypiekały go same w specjalnych piecach chlebowych. Dziś możemy chleb kupić w pobliskiej piekarni, ale może warto zrobić go samodzielnie w domu? czytaj »

Znaleziono: 54
Pieczywo Jakie pieczywo jest najzdrowsze
Poradopedia.pl | 2011-03-21
Ciemny, jasny, razowy, orkiszowy, na zakwasie. To tylko kilka rodzajów chleba, które występują na naszym rynku. Różnią się one nie tylko smakiem i wyglądem, ale przede wszystkim zawartością substancji odżywczych. czytaj »
Pumpkin Pie Jak upiec Pumpkin Pie - przepis na placek z dyni
teresa | 2009-10-28
Prawdziwe Halloween nie może się obejść bez placka z dyni - przeczytaj przepis na pumpkin pie. czytaj »
Jak uratować czerstwy chleb?
lula78 | 2007-01-17
Z czerstwego chleba możemy zrobić grzanki i posypać je czosnkiem i ziołami. Czerstwe bułki możemy przerobić na bułkę tartą. Możemy... czytaj »
Jak uratować czerstwy chleb?
teresa | 2006-10-01
Czerstwego chleba nie wyrzucaj. Możesz go pokroić na małe kawałeczki, obsmażyć na maśle lub oliwie i ostudzić. Tak przyrządzone grzanki... czytaj »
Znaleziono: 54