Podobne porady

Jak zrobić tiramisu?

london | 2006-04-17 14:29

Polecam następującą recepturę:  Przygotowanie: 240 min. Liczba porcji: 4 Składniki: 200 g serka Mascarpone 1 paczka biszkoptów 4  łyżki... czytaj »

Znaleziono: 82
Lasagne - jak przygotować?
ruw3 | 2006-04-17
Przygotowanie: 100 min. Liczba porcji: 4 Składniki: 600g mielonego mięsa  250 g makaronu lasagne  1/2 łyżeczki soli 1 łyżka... czytaj »
Calzone - pieróg z warzywami
mmm | 2006-04-17
Przygotowanie: 110 min, liczba porcji: 4 Składniki: 2 zółtka  200 g masło  1 jajko  500 g mąki pszennej  2-3 łyżki... czytaj »
spaghetti Spaghetti bolognese - jak zrobić?
zaje_fajnie | 2006-04-17
Przygotowanie: 60 min,  liczba porcji: 4 Składniki: 1 opakowanie makaronu spaghetti 500 g mielonego mięsa 2 cebule  2 ząbki... czytaj »
Jak przygotować gruszki w czerwonym winie?
joker | 2006-04-15
Przygotowanie: 25 min. Liczba porcji: 4Jest to świetny i elegancki deser. Do przygotowania gruszek w winie według receptury francuskiej... czytaj »
Porada id 6982 Jak jeść jajka na śniadanie?
OCG | 2022-05-17
Znane przysłowie mówi: „Jedz śniadanie królewskie, obiad książęcy i kolację żebraczą”. Wielu dietetyków podkreśla, że z tego powiedzenia wynika istotne przesłanie wskazujące śniadanie jako najważniejszy posiłek dnia, który ma dać nam siłę, energię i zdolność koncentracji na cały dzień. A jaki produkt powinien znaleźć się w idealnym porannym menu? Oczywiście – jajko! czytaj »
Porada id 6981 Jak podać jajka z wiosennymi warzywami?
OCG | 2022-05-17
Okres wiosenny oznacza zieleń nie tylko w naturze, ale także na naszych talerzach. Nowalijki, takie jak szczypiorek, koperek, pietruszka, rzodkiewka czy szparagi, są w tym okresie najsmaczniejsze. Zatem kiedy już nabędziemy te dary wiosny w warzywniaku albo wyhodujemy we własnym ogródku, powinniśmy spożywać je jak najczęściej. Idealnym dodatkiem do nich są jaja. czytaj »
(bez nazwy) Ryż: jaki ryż do jakiego dania (m.in. sushi, risotto, curry, zupy, sticky rice)
Poradopedia.pl | 2020-05-24
Ryż jest podstawą prawie każdej kuchni, a przy tak różnych jego rodzajach nadaje się do wielu przepisów. Zanim jednak dodasz ten sam rodzaj ryżu do każdego przepisu, zastanów się dobrze, czy na pewno jest to ten właściwy gatunek. Zastąpienie jednego rodzaju ryżu innym może naprawdę zmienić smak naszego dania. czytaj »
Porada id 5881 Przepis na zupę chlebową – pomysłowo, bezglutenowo i w 15 minut!!!
mniam | 2017-12-29
Bardzo pomysłowa i aromatyczna propozycja przepisu na sycącą zupę, która jest gotowa w 15 minut. Proste składniki, krótki czas przygotowania i pyszny efekt końcowy sprawiają, że zupę można wykorzystać w planowanym menu, ale również w sytuacjach awaryjnych. czytaj »
Porada id 5878 Zdrowy smak natury: Pieczone placuszki ziemniaczano-selerowe z ziołowym dipem
mniam | 2017-12-27
Pieczone placuszki ziemniaczano-selerowe z ziołowym dipem to danie, które łączy w sobie trzy najważniejsze cechy – doskonale smakuje, świetnie prezentuje się na talerzu oraz przygotowane jest z samych wartościowych składników. czytaj »
Porada id 5822 Przepis na aromatyczne pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z orzechami pekan serem pleśniowym i cebulką
mniam | 2017-11-01
Pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z cebulką, serem pleśniowym i orzechami pekan to wspaniały pomysł na oryginalne danie z wykorzystaniem tradycyjnych, dobrze znanych pierogów. Jest to szybka w przygotowaniu i naprawdę wyjątkowa potrawa, która wyśmienicie smakuje i pięknie prezentuje się na talerzu. czytaj »
Znaleziono: 82