Podobne porady

5 ciekawostek, których nie wiedziałeś o szparagach

Gastrosfera | 2016-06-30 11:49

Białe, zielone, fioletowe – szparagi! Kto z nas nigdy ich nie próbował? Ich zgrabne, długie pędy coraz częściej goszczą na polskich stołach w postaci przystawek, dodatku do sałatki czy dania głównego. Choć sezon na te warzywa trwa zaledwie od maja do czerwca, a ich dostępność jest ograniczona, cieszą się dużą popularnością - zwłaszcza wśród wielbicieli zdrowej i niskokalorycznej żywności. czytaj »

Znaleziono: 171
Porada id 6328 Remontujemy kuchnię – na co zwrócić uwagę wybierając blat kuchenny?
FejmPR | 2019-07-23
Przeprowadzając renowację kuchni, dokonujemy wielu wyborów dotyczących wyposażenia pomieszczenia. Zależy nam, by nasza kuchnia była funkcjonalna i jak najlepiej spełniała swoją funkcję. Blat kuchenny to bez wątpienia jeden z najważniejszych elementów w nowej kuchni. Stąd też jego wybór należy do kluczowych decyzji. Przeglądając dostępne na rynku materiały, warto zwrócić uwagę na kilka ważnych elementów. czytaj »
Porada id 6308 Kuchnia w stylu EKO? Naturalnie!
Gastrosfera | 2019-06-28
Kuchnią ekologiczną określamy pomieszczenie, w którym do zaaranżowania przestrzeni wykorzystano materiały naturalne, pochodzące z natury. Kuchnię ekologiczną określa również odpowiedzialny sposób korzystania z niej i wybór takich elementów wyposażenia, które ułatwiają codzienne dbanie o środowisko. Eko to po prostu styl życia! czytaj »
Porada id 6257 Mała, ale funkcjonalna – zasada trójkąta w planowaniu kuchni
J2CD | 2019-04-26
Urządzanie kuchni to prawdziwa projektowa przygoda. Stanowiąc jedno z najbardziej niezbędnych, a tym samym codziennie użytkowanych pomieszczeń w domu, wymaga specjalnego traktowania. Musi połączyć wiele funkcji – przechowywania naczyń i żywności, przygotowywania posiłków, a często i rodzinnych spotkań przy stole. Na szczęście istnieją reguły, które pomagają nam zorganizować tę przestrzeń. Jedną z nich jest zasada trójkąta. czytaj »
Porada id 6220 Zdrowe przekąski – Miodowo orkiszowe ciasteczka z płatkami orkiszowymi dla małych i dużych miłośników zdrowych słodyczy
mniam | 2019-02-28
Ciasteczka orkiszowe to proste do przyrządzenia łakocie, które sprawią wiele radości wszystkim łasuchom. Dzięki wartościowym składnikom ciasteczka są pożywne i wspaniale zastąpią tradycyjne sklepowe słodycze. czytaj »
Porada id 6204 Znudził Ci się styl skandynawski? Postaw na jego odmianę - Scandi Chic!
Gastrosfera | 2019-02-07
Neutralne tło, naturalne materiały, biele i szarości. Styl skandynawski pokochali Polacy. I nic w tym dziwnego! W końcu w takich wnętrzach czujemy się naprawdę dobrze, a i dla oka są one niezwykle przyjemne. Wszystko jest bowiem czyste i minimalistyczne, a każdy przedmiot ma swoją określoną funkcję. Dla tych jednak, którzy czują, że styl skandynawski nieco im się już przejadł proponujemy zaprosić do swojego domu Scandi Chic – jego bardziej elegancką odmianę. czytaj »
Porada id 6177 Aksamitny budyń jaglany z miodem i owocowym musem z daktylami Dla dorosłych i dzieci już po 12 mc
mniam | 2019-01-02
Budyń jaglany to świetna alternatywa dla tradycyjnego budyniu. Ten słodki deser jest szybki, sycący i wartościowy odżywczo, ale przede wszystkim jest bardzo lubiany przez małych i dużych łasuchów. czytaj »
Porada id 6102 Bez wysiłku, bez szelestu.
Gastrosfera | 2018-10-12
Jest wiele sposobów na to, by ułatwić sobie codzienną pracę w kuchni. Można dokładnie rozplanowywać układ kluczowych sprzętów i stref pracy, a także zadbać o funkcjonalne akcesoria. Można też sięgnąć po rozwiązania mniej oczywiste, a jednak gwarantujące wygodę i oszczędność czasu, takie jak systemy elektrycznego wspomagania otwierania szafek i szuflad, dostępne w ofercie polskiego producenta, firmy REJS. czytaj »
Porada id 6046 Dziś upieczemy ciasto, czyli jak kreatywnie spędzić czas z dzieckiem
zaleska_magdalena | 2018-08-24
Jak często podajesz swojemu dziecku słodycze ze sklepowej półki? Czy nie lepszym rozwiązaniem jest przygotowanie pysznej przekąski we własnym domu? Otwiera to nowe możliwości eksperymentowania w kuchni oraz dostosowywania przepisów do preferencji dziecka. czytaj »
Porada id 6024 Tłuszcz – wróg czy sprzymierzeniec?
sensigray | 2018-08-01
Tłuszcz jest na językach wszystkich. Lekarze obarczają go winą za powodowanie chorób sercowo-naczyniowych, odchudzający się twierdzą, że jest jedynie źródłem zbędnych kalorii, a jeszcze inni obwiniają go za fałdki w okolicach bioder i brzucha. W tym tłuszczowym szale mało kto jeszcze pamięta, że jest on także niezbędnym składnikiem zdrowej diety. Poznaj „wroga” i przekonaj się, że w odpowiednich ilościach jest Twoim sprzymierzeńcem! czytaj »
Ciasto Sernik Kierunki rozwoju polskiego cukiernictwa, czyli tradycja w nowoczesnym wydaniu
Karolina_Nowosielska | 2018-07-05
Branżę piekarniczo-cukierniczą w Polsce od zawsze charakteryzuje przywiązanie do tradycji. Nic więc dziwnego, że wkroczenie w XXI wiek dla wielu jej przedstawicieli nie było zadaniem łatwym. Problemem okazały się nie tylko nowinki technologiczne, jak usprawniające kontakt z klientem profile społecznościowe czy e-sprzedaż, ale także sytuacja gospodarcza, w której znalazła się branża na przełomie wieków. czytaj »
Znaleziono: 171