Podobne porady

Do jakich potraw można używać kiełki?

teresa | 2006-11-25 18:57

Można nimi posypywać duszone mięso, sosy, zupy, warzywa. Można je dodawać do surówek, sałatek. Można je położyć na kanapce.   czytaj »

Znaleziono: 140
Porada id 4525 Wyspa kuchenna - problem czy rozwiązanie?
SferaPRT | 2015-10-20
Obecne trendy w aranżacji wnętrz stawiają na przestrzeń i wygodę. Popularne stały się otwarte kuchnie, dzięki którym w estetyczny sposób można połączyć salon z miejscem przygotowywania posiłków. Właściciele dużych mieszkań mogą wówczas zdecydować się na wyspę kuchenną. czytaj »
Porada id 4214 Okap z klasą – radzimy na co zwracać uwagę przy wyborze urządzenia i jak czytać etykiety energetyczne
Sfera | 2015-05-13
Od 1 stycznia klienci dokonujący zakupu okapu kuchennego mogą w łatwy sposób porównać różne modele urządzeń dostępnych na rynku. Wszystko dzięki etykietom energetycznym, które w czytelny sposób mają informować o specyfice okapów i kategoryzować je na poszczególne klasy. Wraz z ekspertem firmy Ciarko wyjaśniamy, co ta zmiana oznacza w praktyce oraz podpowiadamy, na jakie parametry należy zwrócić największą uwagę. czytaj »
Porada id 3683 Jak zimą zadbać o świeże powietrze w kuchni
Sfera | 2013-12-05
Wietrzenie mieszkania zimą powoduje znaczne wychłodzenie pomieszczeń i straty energii cieplnej. Z drugiej strony codzienne czynności, takie jak gotowanie, powodują powstawanie nieprzyjemnych zapachów. Jak zatem zadbać o świeżość w mieszkaniu? Znaleźliśmy złoty środek. czytaj »
Porada id 3655 3 zasady, których warto nauczyć się od wegetarian
Sfera | 2013-11-12
Odżywianie się wyłącznie owocami, które spadły z drzewa, całkowita rezygnacja z potraw gotowanych, czy jedzenie jedynie kiełków zbóż i warzyw – kontrowersje wzbudzają nie tylko skrajne odmiany, ale nawet najbardziej popularna forma wegetarianizmu. Choć niektórzy nie są w stanie wyobrazić sobie jednego obiadu bez mięsa, od wegetarian można się wiele nauczyć, nie zmieniając drastycznie swoich przyzwyczajeń. O czym mowa? Sprawdźmy! czytaj »
Dynia Zupa z dyni - przepis
Poradopedia.pl | 2013-10-27
Zupa dyniowa jest smaczna i zdrowa - spróbuj naszego przepisu. czytaj »
Brokuły Jak ugotować brokuły
Poradopedia.pl | 2013-09-11
Ugotuj świeże brokuły, aby zachowały najlepszy smak i wygląd. czytaj »
Porada id 3591 Jak polubić gotowanie? Zainspiruj się i usprawnij je maksymalnie!
Sfera | 2013-09-05
Nie wszyscy lubimy gotować. Zdradzamy sposoby, które pozwolą polubić gotowanie i przemienić nasze kuchenne zmagania w dobrą zabawę. Dzięki poradom, pichcenie stanie się łatwiejsze, będzie nas inspirować jak największych zwolenników domowej kuchni. czytaj »
Porada id 3587 Jak wykorzystać moc sezonowych warzyw? Zrób tartę serową z cukinią
Sfera | 2013-09-03
Świerze warzywa, zebrane w odpowiednim momencie, czyli w sezonie, zawierają o wiele więcej składników odżywczych niż wyhodowane poza nim. Tak też jest z cukinią. To smaczne warzywo posiada wszechstronne zastosowanie w kuchni – doskonale smakuje np. w tarcie serowej. czytaj »
(bez nazwy) Okap schowany w blacie - rewolucja od Franke
Poradopedia.pl | 2013-08-28
Franke wypuściło na rynek ciekawy okap kuchenny o nazwie Downdraft. Z pewnością to bardzo oryginalne urządzenie, ponieważ nie dość, że okap montowany jest w blacie, to w dodatku chowa się w nim całkowicie kiedy nie jest używany. czytaj »
Słoiki Jak zamknąć smak lata w słoiku – czas na warzywne przetwory!
Sfera | 2013-07-20
Nie musimy posiadać specjalnych umiejętności i profesjonalnego sprzętu. Aby zrobić przetwory wystarczy zebrać warzywa z ogródka lub kupić je na targu i mieć pod ręką sprawdzone przepisy. Podpowiadamy, jak postępować, by wszystkie przetwory się udały, a ich smak zachwycił każdego! czytaj »
Znaleziono: 140