Co 6 sekund na świecie umiera z głodu jedno dziecko. Co 4 mały Polak jest niedożywiony, a co 8 żyje w ubóstwie. Tymczasem w naszym kraju do kosza wyrzuca się średnio 9 mln ton jedzenia rocznie*. Aby to zmienić wystarczy zastosować się do kilku prostych zasad racjonalnego gospodarowania żywnością. czytaj »
Racjonalne odchudzanie nie polega na stosowaniu głodówek czy wyczerpujących ćwiczeń fizycznych - takie zabiegi mogą jedynie zaszkodzić zdrowiu. Jeśli chcesz zrzucić zbędne kilogramy, a przy tym czuć się dobrze, skorzystaj z naszych wskazówek. czytaj »
Nauka samodzielnego jedzenia to spore wyzwanie i dla mamy i dla maluszka. Jak zachęcić dziecko do jedzenia? Jak ułatwić mu korzystanie z kubeczka czy maleńkich sztućców? Przeczytaj kilka istotnych wskazówek. czytaj »
Wiele osób zastanawia się, jak należy jeść w pracy. Jeśli i Ty należysz do tej grupy, skorzystaj z naszych wskazówek. Przedstawiamy zasady savoir vivre dotyczące jedzenia w pracy. czytaj »
Duszenie mięsa to nic innego jak gotowanie pod przykryciem z dodatkiem tłuszczu i małej ilości płynu. Duszeniu można poddać każdy rodzaj mięsa, zaczynając od drobiu aż po ryby, zazwyczaj jednak poddawane są mięsa gorsze jakościowo, czyli takie, które nie nadają się do smażenia i pieczenia. czytaj »