Podobne porady

Ile czasu powinno się moczyć grzyby?

hoody99 | 2007-01-10 16:18

Przed przyrządzeniem suszone grzyby powinno się moczyć w wodzie ok. 15 minut. czytaj »

Znaleziono: 139
9 rzeczy które potrafi Twoja mikrofalówka o których mogłeś nie wiedzieć
Poradopedia.pl | 2013-01-14
Nowoczesne kuchenki mikrofalowe nie tylko podgrzewają i rozmrażają, ale i pozwalają gotować potrawy na parze, a nawet piec ciasta i mięso. Są też takie, które potrafią dużo więcej - to może być dla Ciebie dużym zaskoczeniem czytaj »
Jak wyczyścić mikrofalówkę?
Poradopedia.pl | 2013-01-14
Jeśli korzystasz w swoim domu z kuchenki mikrofalowej, musisz pamiętać o regularnym jej czyszczeniu. W naszej poradzie znajdziesz kilka sposobów na utrzymanie mikrofalówki w higienicznej czystości. czytaj »
Karnawałowe kanapeczki
planetpr | 2012-12-31
Kanapka to nie tylko królowa polskich śniadań. Możemy spotkać ją także na domowych prywatkach, biznesowych spotkaniach czy wystawnych bankietach w postaci małych tartinek w bufecie szwedzkim. Przed Sylwestrem podpowiadamy, jak przygotować pyszne, ale i zdrowe kanapkowe przekąski, które smakiem zachwycą naszych gości podczas tej wyjątkowej nocy oraz całego karnawału. czytaj »
Zatrucie grzybami – co robić?
Poradopedia.pl | 2012-09-23
Jesień to czas grzybobrania, zarówno dla bardziej jak i mniej doświadczonych zbieraczy. Niestety, coraz częściej dochodzi do groźnych zatruć, również u dzieci. Z naszej porady dowiesz się, jak postępować w takiej sytuacji. czytaj »
Grzyby, owoce i warzywa - co i jak suszyć?
Poradopedia.pl | 2012-09-05
Z każdym dniem ubywa lata, warto więc zachować jego smaki i aromaty w postaci suszonych produktów. Świetnie nadają się do tego grzyby, ale też owoce i warzywa. czytaj »
Pralka w kuchni – za i przeciw
planetpr | 2012-08-17
Gdzie w domu umieścić pralkę? Odpowiedź wydaje się banalna – w łazience. Tymczasem w niektórych mieszkaniach, można spotkać pralkę w kuchni? Czy to dobry pomysł i kiedy się przydaje? Przedstawiamy plusy i minusy takiego rozwiązania. czytaj »
Potrawy ze świeżych borowików
Poradopedia.pl | 2012-08-05
Świeże borowiki to prawdziwy rarytas w kuchni. Mają intensywny smak, zaostrzają apetyt, pobudzają trwaienie i wcale nie zalegają w żołądku. Wystarczy kilka dorodnych grzybków, aby zmienić charakter potrawy. czytaj »
Czego nie lubią urządzenia AGD?
planetpr | 2012-06-15
Pośpiech, niedoczytanie instrukcji, a czasem po prostu nieświadomość – to niektóre powody niewłaściwego użytkowania sprzętu AGD. Zdarza się, że źle traktowane, urządzenia wołają o pomoc np. poprzez głośniejszą pracę. czytaj »
Krewetka Jak podawać owoce morza?
Poradopedia.pl | 2012-04-11
Owoce morza coraz częściej pojawiają się na polskich stołach - są nie tylko bardzo pożywne, ale i niskokaloryczne. Włączając Frutti di Mare do swojej diety, warto jednak wiedzieć jak je podawać. czytaj »
Jak dbać o drewniane przyrządy kuchenne?
Poradopedia.pl | 2012-04-08
Deski do krojenia, wałki, łyżki i inne - o drewniane akcesoria używane na co dzień w kuchni trzeba odpowiednio dbać. Z naszej porady dowiesz się, jak to robić. czytaj »
Znaleziono: 139