Po zimowym zastoju musisz wziąć się za siebie i poprawić swoją kondycję. Aby zadbać o zdrowie, nie powinieneś się jednak głodzić i rezygnować z ulubionych potraw i produktów spożywczych. Zamiast tłustych wyrobów, wybieraj te lekkostrawne i wartościowe zarazem, zadbaj o kulturę jedzenia. Radzimy jak bez wysiłku i efektu jojo wrócić do formy, na zawsze! czytaj »
Przepisów na odchudzanie jest tyle, że można się pogubić, jednak większość z nich oparta jest na paru podstawowych dietach. Przeczytaj na czym opierają się najpopularniejsze diety i jak mogą Tobie pomóc. czytaj »
Zdrowa dieta powinna opierać się na rozsądnym jadłospisie, który pozwoli zrzucić zbędne kilogramy a jednocześnie nie zaszkodzi zdrowiu. Z pomocą przychodzi znajomość indeksu glikemicznego produktów spożywczych. czytaj »
Woda to najlepszy sposób na ugaszenie pragnienia, a także istotny element dbania o szczupłą sylwetkę. Przeczytaj w jaki sposób woda może pomóc Tobie schudnąć. czytaj »
Uroczyście obchodzone, rodzinne śniadanie wielkanocne jest jedną z najważniejszych polskich tradycji. Jak sprawić, by atmosferę tego poranka przenieść także do życia codziennego? czytaj »
Święta Wielkiej Nocy to wyjątkowa uczta dla podniebienia. Oprócz potraw z jajami, żurów i ciast uświetnią ją wędliny i wyroby z mięsa. Które z nich jednak wybrać i jak je podać? Podpowiadamy, jakich szynek i mięs nie powinno zabraknąć na świątecznym stole i na co zwrócić uwagę przy ich zakupie. czytaj »
Wielkanoc to wyjątkowy okres w roku. Święta te kojarzą się z żurkiem i białą kiełbasą i wielkanocną babą, ale też z symbolami nowego życia: jajkiem, barankiem i palmą. czytaj »
Żur i pieczeń to tradycyjne dania śniadania wielkanocnego. Bez nich, jak bez jajek, święta po prostu nie mogą się obyć. Wiele zależy od formy ich podania i degustowania. Zadbajmy więc, aby były odpowiednie, adekwatnie do okoliczności, zgodne z tradycją i zasadami savoir-vivre. czytaj »