Jeść czy nie jeść – oto jest pytanie… Wokół limitów spożywania jaj kurzych narosło wiele błędnych przekonań i mitów. Tymczasem ich jedzenie to prawdziwe dobrodziejstwo dla organizmu. czytaj »
Mole spożywcze najczęściej pałaszują w artykułach sypkich typu: makarony, mąki, kasze, a także w suszonych owocach, orzechach, czy przyprawach.
Zwalczanie moli spożywczych polega na zastosowaniu ... czytaj »
Ryż jest podstawą prawie każdej kuchni, a przy tak różnych jego rodzajach nadaje się do wielu przepisów. Zanim jednak dodasz ten sam rodzaj ryżu do każdego przepisu, zastanów się dobrze, czy na pewno jest to ten właściwy gatunek. Zastąpienie jednego rodzaju ryżu innym może naprawdę zmienić smak naszego dania. czytaj »
Chcecie upiec pyszny chleb w dość krótkim czasie i macie swój zakwas aktywny? Polecamy Wam chleb żytni na zakwasie z pestkami dyni, słonecznika, sezamem i siemieniem lnianym. czytaj »
Po świętach czujesz sie objedzony i szukasz jakiejś lżejszej potrawy na obiad? Polecamy sałatkę według naszego przepisu. Jest smaczna, sycąca, a jednocześnie bardzo szybka w przygotowaniu. czytaj »
Chciałbyś zrobić samemu chleb od początku do końca i nie wiesz jak zrobić samemu zakwas żytni? Podpowiadamy jak łatwo zrobić zakwas. Wystarczą do tego trzy rzeczy - mąka, woda i słoik. czytaj »
Choć amerykańskie pancaki są kaloryczne, to jednak czasami trudno się im oprzeć i koniecznie musimy je zjeść.
Tutaj podaję przepis w wersji trochę bardziej zdrowej niż je się zazwyczaj. czytaj »