Podobne porady

Jaka powinna być temperatura w lodówce i zamrażarce

Poradopedia.pl | 2013-04-19 10:00

Właściwa temperatura w lodówce oraz w zamrażarce nie tylko zapewni, że jedzenie nie ulegnie zepsuciu i zachowa świeżość, ale może także obniżyć Twój rachunek za prąd. czytaj »

Znaleziono: 70
Mrozy pomogą w walce z roztoczami
planetpr | 2012-02-08
Arktyczne, mroźne powietrze to sprzymierzeniec w walce z roztoczami kurzu domowego. Warto wykorzystać zimowe słoneczne i mroźne dni, by pozbyć się tych alergenów z dywanu, narzuty, koca czy pościeli. czytaj »
Śniadanie Pomysły na smaczne śniadanie
Poradopedia.pl | 2012-01-22
Pomysłów na pyszne śniadanie jest naprawdę dużo. Przeczytaj poradę i poznaj nasze propozycje na pierwszy posiłek dnia. czytaj »
Gruby brzuch Sposoby na dobre trawienie
Poradopedia.pl | 2012-01-16
Cierpisz na zgagę, niestrawność, zaparcia? Przeczytaj naszą poradę i zapoznaj się ze sposobami na dobre trawienie. czytaj »
Ciasto Sernik Jedzenie w pracy według savoir vivre
Poradopedia.pl | 2012-01-15
Wiele osób zastanawia się, jak należy jeść w pracy. Jeśli i Ty należysz do tej grupy, skorzystaj z naszych wskazówek. Przedstawiamy zasady savoir vivre dotyczące jedzenia w pracy. czytaj »
Pomysły na drugie śniadanie - jak urozmaić drugie śniadanie?
Poradopedia.pl | 2011-11-14
Drugie śniadanie to bardzo ważny posiłek w ciągu dnia. Jeśli brak Ci inspiracji na jego przyrządzenie, przeczytaj naszą poradę. czytaj »
Jak zwalczać bakterie i wirusy w domu?
planetpr | 2011-10-20
Na co dzień nie musimy korzystać z wysokich temperatur w pralkach czy zmywarkach. Kiedy jednak zmagamy się z alergenami, wirusami, bakteriami czy pasożytami – użycie specjalnych programów jest wręcz niezbędne. czytaj »
Garnek i gotowanie Jak dusić mięso
Poradopedia.pl | 2011-10-17
Duszenie mięsa to nic innego jak gotowanie pod przykryciem z dodatkiem tłuszczu i małej ilości płynu. Duszeniu można poddać każdy rodzaj mięsa, zaczynając od drobiu aż po ryby, zazwyczaj jednak poddawane są mięsa gorsze jakościowo, czyli takie, które nie nadają się do smażenia i pieczenia. czytaj »
Chemia i jedzenie Jak zaoszczędzić na jedzeniu?
Poradopedia.pl | 2011-08-24
Rachunek za zakupy w sklepie spożywczym znów przyprawił Cię o zawrót głowy? Zapoznaj się ze wskazówkami jak kupować i przechowywać żywność, aby na tym zaoszczędzić. czytaj »
Mięso Jakie mięso na … ?
Poradopedia.pl | 2011-05-13
Często zastanawiamy się, jaki rodzaj mięsa wybrać do danej potrawy. Okazuje się, że dobór mięsa do potraw jest bardzo ważny gdyż od tego zależy smak dania. Przeczytaj jak dokonać dobrego wyboru. czytaj »
Chemia i jedzenie Jak jeść, żeby nie przytyć?
Poradopedia.pl | 2011-04-18
Utrzymanie prawidłowej masy ciała nie jest łatwym zadaniem. Trzeba wiedzieć jakie produkty ograniczać, aby nawet najmniejsza przekąska nie zaszkodziła sylwetce. czytaj »
Znaleziono: 70