Podobne porady

Chleby świata pod polską strzechą

Gastrosfera | 2015-12-23 14:07

Chrupiąca skórka i aromatyczny, elastyczny środek. Czy może być coś lepszego? Trudno bez tradycyjnego bochenka wyobrazić sobie rodzinne śniadanie czy kolację, kanapki do szkoły czy na wycieczkę. Kiedyś nasze babcie wypiekały go same w specjalnych piecach chlebowych. Dziś możemy chleb kupić w pobliskiej piekarni, ale może warto zrobić go samodzielnie w domu? czytaj »

Znaleziono: 94
Sposoby przyrządzania ryb
Poradopedia.pl | 2012-03-17
Nie masz pomysłu na przyrządzenie smacznej ryby? Skorzystaj z naszych wskazówek i wypróbuj różne sposoby na rybę. czytaj »
Pieczywo Jak wybrać najlepsze pieczywo?
Poradopedia.pl | 2012-02-01
Na rynku jest ogromny wybór pieczywa i nie zawsze wiadomo, który bohenek kupić. Podpowiadamy, jakie pieczywo jest najlepsze i czym się kierować przy jego wyborze. czytaj »
Jak zrobić pierniki na choinkę?
Iza_B | 2011-12-23
Unoszący się zapach korzennych przypraw i miodu to czas zapowiadający nadejście Świętego Mikołaja. Pierniczki w postaci serduszek, choinek i gwiazdek nie tylko wspaniale smakują, równie pięknie prezentują się na świątecznych stroikach i choinkach. czytaj »
Jajka Jak ugotować jajko?
Poradopedia.pl | 2011-11-19
Gotowane jajka mogą stanowić pyszne i pożywne śniadanie - nie wiesz jak ugotować jajko? Przeczytaj poradę. czytaj »
Jak przygotować obiad w ekspresowym tempie
planetpr | 2011-10-20
Osoby, które mają mało czasu na gotowanie obiadu wcale nie muszą z tego rezygnować. Wystarczy wykorzystać nowoczesne funkcje i rozwiązania w urządzeniach AGD, które pozwolą gotować szybciej! czytaj »
Garnek i gotowanie Jak dusić mięso
Poradopedia.pl | 2011-10-17
Duszenie mięsa to nic innego jak gotowanie pod przykryciem z dodatkiem tłuszczu i małej ilości płynu. Duszeniu można poddać każdy rodzaj mięsa, zaczynając od drobiu aż po ryby, zazwyczaj jednak poddawane są mięsa gorsze jakościowo, czyli takie, które nie nadają się do smażenia i pieczenia. czytaj »
Jak zrobić ciasto francuskie?
Poradopedia.pl | 2011-07-11
Ciasto francuskie nadaje się do przygotowywania zarówno słodkich jak i słonych przysmaków. Podpowiadamy jak je samodzielnie wykonać, krok po kroku. czytaj »
Jak zrobić ciasto z rabarbarem?
Poradopedia.pl | 2011-07-09
Ciasto z rabarbarem uwielbiają i dzieci i dorośli. Podpowiadamy jak je upiec, aby wszystkim smakowało. czytaj »
Pizza Jak zrobić ciasto na pizzę?
Poradopedia.pl | 2011-07-02
Dla jednych tylko Fast food, dla innych danie główne - podpowiadamy jak zrobić dobre ciasto na pizzę. czytaj »
Mięso Jakie mięso na … ?
Poradopedia.pl | 2011-05-13
Często zastanawiamy się, jaki rodzaj mięsa wybrać do danej potrawy. Okazuje się, że dobór mięsa do potraw jest bardzo ważny gdyż od tego zależy smak dania. Przeczytaj jak dokonać dobrego wyboru. czytaj »
Znaleziono: 94