Podobne porady

Chleby świata pod polską strzechą

Gastrosfera | 2015-12-23 14:07

Chrupiąca skórka i aromatyczny, elastyczny środek. Czy może być coś lepszego? Trudno bez tradycyjnego bochenka wyobrazić sobie rodzinne śniadanie czy kolację, kanapki do szkoły czy na wycieczkę. Kiedyś nasze babcie wypiekały go same w specjalnych piecach chlebowych. Dziś możemy chleb kupić w pobliskiej piekarni, ale może warto zrobić go samodzielnie w domu? czytaj »

Znaleziono: 94
Mięso Smażenie w… torebce?
karolinarb | 2014-07-25
Od pewnego czasu smażenie potraw znajduje się na celowniku ekspertów zajmujących się zdrowym żywieniem. Nadwaga, podwyższony cholesterol czy też złe samopoczucie to tylko niektóre z efektów nadmiernego spożycia smażonych dań. Jak się okazuje, alternatywą mogą stać się… torebki do smażenia. Dzięki nim przyrządzimy zdrowie i pyszne jedzenie w kilka chwil. czytaj »
Mleko w szklance Jak gotować i nie przypalić mleko
Poradopedia.pl | 2014-01-11
Jak gotować mleko, żeby zachować jego cenne wartości odżywcze i uniknąć przypalenia. czytaj »
Porada id 3683 Jak zimą zadbać o świeże powietrze w kuchni
Sfera | 2013-12-05
Wietrzenie mieszkania zimą powoduje znaczne wychłodzenie pomieszczeń i straty energii cieplnej. Z drugiej strony codzienne czynności, takie jak gotowanie, powodują powstawanie nieprzyjemnych zapachów. Jak zatem zadbać o świeżość w mieszkaniu? Znaleźliśmy złoty środek. czytaj »
Papryczki chilli Czym się ratować po papryczce chilli
Poradopedia.pl | 2013-10-25
Co zrobić, kiedy papryczka chilli pali żywym ogniem, a kolejne szklanki wody nic nie pomagają? Poznaj sprawdzone sposoby. czytaj »
Brokuły Jak ugotować brokuły
Poradopedia.pl | 2013-09-11
Ugotuj świeże brokuły, aby zachowały najlepszy smak i wygląd. czytaj »
Porada id 3591 Jak polubić gotowanie? Zainspiruj się i usprawnij je maksymalnie!
Sfera | 2013-09-05
Nie wszyscy lubimy gotować. Zdradzamy sposoby, które pozwolą polubić gotowanie i przemienić nasze kuchenne zmagania w dobrą zabawę. Dzięki poradom, pichcenie stanie się łatwiejsze, będzie nas inspirować jak największych zwolenników domowej kuchni. czytaj »
Corn dog Jak zrobić corn doga
Poradopedia.pl | 2013-08-12
Corn dog to pyszna przekąska z kuchni amerykańskiej - nadziana na patyk parówka otoczona chrupiącym kukurydzianym ciastem. Przyrządź go w domu. czytaj »
Słoiki Jak gotować słoiki
Poradopedia.pl | 2013-05-28
Pasteryzacja to sposób na zdrowe konserwowanie żywności. Zobacz jak stworzyć smaczne zapasy w słoikach! czytaj »
Bochenek chleba Poznaj podstawowe rodzaje chleba
Poradopedia.pl | 2013-05-20
Jeśli chcesz wybrać najlepszy chleb dla siebie, poznaj jego podstawowe rodzaje oraz właściwości. czytaj »
Bób Jak łatwo obrać bób ze skórek?
Poradopedia.pl | 2013-05-12
Używając bobu jako składnika dań zazwyczaj konieczne jest obranie go ze skórki. Jak zrobić to w prosty i szybki sposób? czytaj »
Znaleziono: 94