Podobne porady

Z lodami, frytkami i jabłkiem – oto najdziwniejsze kanapki świata!

Gastrosfera | 2015-06-23 14:58

Jeśli chcielibyśmy opisać typową polską kanapkę najpewniej byłaby to bułka pszenna z szynką, żółtym serem i pomidorem. Jednak w różnych zakątkach świata, kanapki wyglądają zupełnie inaczej. Niektóre połączenia są naprawdę egzotyczne. Sprawdźcie dwa przepisy na najdziwniejsze kanapki świata! czytaj »

Znaleziono: 7
Porada id 4404 Szybki obiad nie musi być niezdrowy
Gastrosfera | 2015-08-26
Zbliża się rok szkolny, a wraz z nim przybywa obowiązków. Zaplanowanie dnia nie jest łatwe, kiedy mamy na głowie pracę, szkołę i domowe obowiązki. Podpowiadamy jak przygotować szybkie, ale pożywne obiady dla całej rodziny. czytaj »
Porada id 4232 Do grilla, gotowi, start! – 3 przepisy na błyskawiczne mięsa w gotowej marynacie
Gastrosfera | 2015-05-21
Grillowanie to podobno narodowy sport Polaków. Z wytęsknieniem czekamy na pierwsze ciepłe dni i rozpoczęcie grillowego sezonu. Stajemy się też bardziej wybrednymi klientami i nie ograniczamy się tylko do grillowania kiełbasy. Polacy coraz częściej sięgają po mięsa i produkty przygotowane specjalnie do pieczenia na ruszcie. czytaj »
Karnawałowe kanapeczki
planetpr | 2012-12-31
Kanapka to nie tylko królowa polskich śniadań. Możemy spotkać ją także na domowych prywatkach, biznesowych spotkaniach czy wystawnych bankietach w postaci małych tartinek w bufecie szwedzkim. Przed Sylwestrem podpowiadamy, jak przygotować pyszne, ale i zdrowe kanapkowe przekąski, które smakiem zachwycą naszych gości podczas tej wyjątkowej nocy oraz całego karnawału. czytaj »
Paszport Gdzie podróżujemy z paszportem, a gdzie a dowodem?
Poradopedia.pl | 2011-03-01
Przyjęcie naszego kraju do strefy Schengen i zniesienie kontroli na granicach wewnętrznych Unii Europejskiej nie zwalnia nas z obowiązku posiadania przy sobie odpowiednich dokumentów podczas zagranicznych podróży czytaj »
jak zrobić tradycyjne potrawy marokańskie?
lula78 | 2007-01-16
Ja znalazłam przepis na Marokańskie podpłomyki z ciecierzycą. Składniki: 1 porcja podstawowego chleba 1 kg mąki 14g suszonych drożdży 2... czytaj »
Jak przyrządzić tradycyjne potrawy marokańskie?
zaba | 2007-01-16
Ja polecam z kuchni marokańskiej ostrą pastę Harissa. Przygotowuje się ją z różnych odmian ostrych papryk, kolendry, czosnku oraz soli... czytaj »
Jak zdobywać pieniądze na podróże dookoła świata?
trinity | 2006-09-09
Najlepiej pracą. Podróżowanie nie musi być też takie drogie, jak może nam się wydawać. Można pracować w różnych miejscach na... czytaj »
Znaleziono: 7