Podobne porady

Poradnik świąteczny: Jak serwować i jeść główne dania wielkanocne – żurek i pieczeń?

Sfera | 2013-03-22 11:54

Żur i pieczeń to tradycyjne dania śniadania wielkanocnego. Bez nich, jak bez jajek, święta po prostu nie mogą się obyć. Wiele zależy od formy ich podania i degustowania. Zadbajmy więc, aby były odpowiednie, adekwatnie do okoliczności, zgodne z tradycją i zasadami savoir-vivre. czytaj »

Znaleziono: 32
Jakie są zasady sadzania gości przy stole?
lula78 | 2006-10-14
Przy rozsadzaniu gości przy stole obowiązują poniższe zasady: - gości zawsze rozsadza gospodarz - gospodyni siedzi naprzeciw gospodarza - goście zagraniczni są honorowani... czytaj »
Po której stronie powinna znajdować się serwetka na stole?
gingers | 2006-03-29
Serwetka na stole powinna znajdować się po lewej stronie talerza/talerzyka. czytaj »
Znaleziono: 32