Kategorie

Kuchnia

Najnowsze porady

(bez nazwy) Jak samemu zrobić zakwas do chleba?
Poradopedia.pl | 2020-03-30
Chciałbyś zrobić samemu chleb od początku do końca i nie wiesz jak zrobić samemu zakwas? Podpowiadamy jak łatwo zrobić zakwas. Wystarczą do tego trzy rzeczy - mąka, woda i słoik. czytaj »
(bez nazwy) Przepis na bułki pszenne z drożdży
Poradopedia.pl | 2020-03-30
W czasie epidemii kiedy zakup pieczywa w sklepie może być ryzykowny, polecamy szybki i prosty sposób na własnoręczny wypiek bułeczek. . czytaj »
(bez nazwy) Jak zrobić amerykańskie pancaki?
lula78 | 2020-03-04
Choć amerykańskie pancaki są kaloryczne, to jednak czasami trudno się im oprzeć i koniecznie musimy je zjeść. Tutaj podaję przepis w wersji trochę bardziej zdrowej niż je się zazwyczaj. czytaj »
Tosty francuskie na słodko Jak zrobić tosty francuskie?
lula78 | 2020-02-23
Jest to jedno z naszych ulubionych śniadań rodzinnych, przygotywanych zazwyczaj w weekend, a uwielbionych przede wszystkim przez dzieci. Nie jest to zbyt mało kaloryczne śniadanie, ale od czasu do czasu można sobie na nie pozwolić. czytaj »
(bez nazwy) Jak zrobić barszcz czerwony wigilijny?
teresa | 2019-12-13
Oto mój przepis na barszcz czerwony wigilijny. Mam nadzieję, że będzie Wam smakować. czytaj »
Porada id 6439 Naturalne batoniki bakaliowe z płatkami – zdrowa przekąska dla małych i dużych łasuchów
mniam | 2019-12-01
Zdrowe słodycze przygotowane w domu to kulinarny hit, który sprawdza się w codziennym menu każdego małego i dużego łakomczucha. To ulubiona słodka przekąska przygotowywana przez rodziców, dbających o zdrowe nawyki żywieniowe swoich dzieci. czytaj »
Porada id 6434 Chaczapuri adżarskie, czyli kwintesencja gruzińskiej kuchni
m_zaleska | 2019-11-27
Chaczapuri, czyli przepyszny chlebek z serowym nadzieniem, jest podstawą gruzińskiej kuchni. Występuje w wielu wariantach – standardowym (wyłącznie z serem) lub z dodatkiem fasoli. Jednak każdy miłośnik kaukaskich smaków przyzna, że to chaczapuri adżarskie najbardziej zachwyca swoim wyglądem! czytaj »
Porada id 6407 Chinkali, czyli tradycyjne gruzińskie pierożki
m_zaleska | 2019-10-25
Czy jest danie, które kojarzy się z Gruzją bardziej niż chaczapuri? Tak! To chinkali, czyli pyszne gruzińskie pierożki, które zachwycają nie tylko kształtem, ale przede wszystkim smakiem. Dzięki temu przepisowi odtworzysz smak kuchni kaukaskiej bez wychodzenia z domu! czytaj »
Porada id 6402 Jaglane placuszki z miodem i kardamonem – aromatyczna, słodka propozycja dla dorosłych i dzieci
mniam | 2019-10-21
Pachnące placuszki z kaszy jaglanej z miodem i kardamonem świetnie sprawdzą się zarówno na śniadanie, obiad i podwieczorek. Puszysta konsystencja i delikatny smak placuszków sprawia, że chętnie sięgają po nie zarówno dorośli, jak i dzieci czytaj »
Porada id 6378 Jesienny obiad - pieczone warzywa z serem feta, parówkami wegetariańskimi i ziołami
kba | 2019-09-24
Wrzesień większości z nas kojarzy się z jesienią, chłodem i krótszymi, często pochmurnymi dniami. Dlatego, wracając do domu mamy ochotę na ciepły i pożywny posiłek, a najlepiej, aby jego przygotowanie nie zajęło dużo czasu. W takiej sytuacji świetnie sprawdzą się pieczone warzywa z wyrazistym w smaku serem feta, parówkami wegetarańskimi i przyprawione aromatycznymi ziołami. Jak przygotować danie? czytaj »

Najnowsze pytania