Kategorie

Kuchnia

Najnowsze porady

Porada id 6119 Chrupiące przekąski z aromatyczną pastą mango – curry i kolendrą. Bezglutenowa przekąska dla smakoszy zdrowej kuchni
mniam | 2018-10-29
Prosty przepis na bezglutenowe, chrupiące przekąski z pyszną pastą mango – curry, to dobry pomysł dla miłośników lekkiej i zdrowej kuchni. Pastę można także wykorzystać na wiele sposobów. czytaj »
Porada id 6071 Co pysznego wyczarować z serka homogenizowanego?
sensigray | 2018-09-12
Jogurty i serki homogenizowane to jedna z ulubionych przekąsek nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Nic dziwnego, występują w wielu konsystencjach i wariantach smakowych, dzięki czemu trafią w gust niemal każdego z nas. Czy wiedziałeś jednak, że pozornie zwyczajny serek może stać się zarówno bazą, jak i składnikiem wielu pysznych dań i deserów? czytaj »
Porada id 6024 Tłuszcz – wróg czy sprzymierzeniec?
sensigray | 2018-08-01
Tłuszcz jest na językach wszystkich. Lekarze obarczają go winą za powodowanie chorób sercowo-naczyniowych, odchudzający się twierdzą, że jest jedynie źródłem zbędnych kalorii, a jeszcze inni obwiniają go za fałdki w okolicach bioder i brzucha. W tym tłuszczowym szale mało kto jeszcze pamięta, że jest on także niezbędnym składnikiem zdrowej diety. Poznaj „wroga” i przekonaj się, że w odpowiednich ilościach jest Twoim sprzymierzeńcem! czytaj »
Porada id 6023 Zdrowe przekąski - Bakaliowe ciasteczka owsiane dla małych i dużych łasuchów – upiecz razem z dzieckiem – to świetna zabawa!
mniam | 2018-07-31
Ciasteczka owsiane to świetne łakocie, które z pewnością ucieszą małych i dużych łasuchów. Dla dorosłych są pysznym dodatkiem do porannej kawy lub herbaty, dla dzieci są natomiast super przekąską, którą mogą podjadać o każdej porze dnia. czytaj »
Ciasto Sernik Kierunki rozwoju polskiego cukiernictwa, czyli tradycja w nowoczesnym wydaniu
Karolina_Nowosielska | 2018-07-05
Branżę piekarniczo-cukierniczą w Polsce od zawsze charakteryzuje przywiązanie do tradycji. Nic więc dziwnego, że wkroczenie w XXI wiek dla wielu jej przedstawicieli nie było zadaniem łatwym. Problemem okazały się nie tylko nowinki technologiczne, jak usprawniające kontakt z klientem profile społecznościowe czy e-sprzedaż, ale także sytuacja gospodarcza, w której znalazła się branża na przełomie wieków. czytaj »
Porada id 6000 Zdrowy smak natury: Aromatyczne placuszki z cukinii i komosy ryżowej z hummusem
mniam | 2018-06-25
Komosa ryżowa nie bez powodu zyskuje na popularności, zawiera duże ilości błonnika i białka, ma niski indeks glikemiczny i jest lekkostrawna! Warto więc wprowadzić ją do swojego menu i korzystać z jej właściwości do woli. czytaj »
Porada id 5975 Zdrowy smak natury: Przepis na zielone kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą z pestkami słonecznika, ogórkiem i koperkiem
mniam | 2018-05-28
Świeże, pachnące, delikatne i wyjątkowo efektownie prezentujące się na talerzu – takie właśnie są pyszne, zielone kieszonki proponowane w poniższym przepisie. Kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą z pestkami słonecznika, ogórkiem i koperkiem to wspaniały przepis na śniadanie, podwieczorek lub przekąskę. czytaj »
Porada id 5957 Zdrowy smak natury: Przepis na jajka faszerowane w skorupkach z awokado i pastą z pestkami słonecznika
mniam | 2018-04-16
Genialny przepis na faszerowane jajka, które zachwycą oryginalnym smakiem i wspaniałym wyglądem. Świetnie nadają się na każdą okazję – sprawdzą się zarówno w codziennym, jak i świątecznym menu. czytaj »
Porada id 5955 Zapiekane kluski śląskie z niebieskim serem pleśniowym, orzechami włoskimi i rukolą
mniam | 2018-04-05
Kluski śląskie to tradycyjne danie kuchni śląskiej mocno zakorzenione w naszej polskiej kulinarnej tradycji. Inne mniej popularne nazwy klusek śląskich to kluski białe, biołe, guminowe, gumione, kartofelmelklezy i gumiklyjzy. czytaj »
Porada id 5952 Aromatyczne kotleciki z kaszą jaglaną i pastą sezamową – bez jaj i bułki tartej - dla dorosłych i dzieci już po 12 miesiącu!
mniam | 2018-04-02
Poniżej przepis na pyszne kotleciki, w których rozsmakują się zarówno dorośli jak i dzieci. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają paście sezamowej, a oryginalną konsystencję kaszy jaglanej. Można przygotować je w formie tradycyjnych kotlecików lub podzielić na malutkie kuleczki i serwować na obiad po kilka sztuk. czytaj »

Najnowsze pytania