Kategorie

Kuchnia

Najnowsze porady

Porada id 6742 Mniej nie znaczy gorzej – o wielkanocnym gotowaniu słów kilka
buenavista | 2021-03-18
Zaczyna się dość niewinnie. Od zakupu kilku kolorowych jajek, patery na ciasto z króliczkiem i zrobienia w głowie, tak na szybko, listy gości przy wielkanocnym stole. Aż nagle budzimy się w samym środku świątecznej bitwy, gotując żurek, doprawiając jedną ręką bigos, a drugą sprawdzając stan pieczonego pasztetu. Ale to nie wszystko – w kolejce czekają jeszcze słodkości i… zmęczenie. czytaj »
Porada id 6700 Jak często zmieniasz gąbkę do naczyń? Zdecydowanie za rzadko!
buenavista | 2021-01-12
Sięgamy po nią częściej niż nam się wydaje. Nie zdetronizowała jej nawet zmywarka, która gości w wielu polskich domach. Kiedy trzeba umyć na szybko sztućce, wytrzeć blat albo wyczyścić mocniej zabrudzone powierzchnie, gąbka do naczyń nie ma sobie równych. Prawdziwa bohaterka – poręczna, przydatna i wielofunkcyjna. czytaj »
(bez nazwy) Sernik mojej mamy
Poradopedia.pl | 2020-12-17
Sernik to podstawa Świąt Bożego Narodzenia. Polecam sernik wedlug przepisu mojej Mamy, który zawsze się udaje, a jest najlepszy jaki kiedykolwiek jadłam. Nie jest za słodki, a poza tym niezwykle puszysty w smaku. Mam nadzieję, że Wam też zasmakuje. czytaj »
(bez nazwy) Awokado - jak przechowywać pokrojone awokado aby nie ściemniało?
lula78 | 2020-10-22
Co zrobić aby awokado nie ściemniało zaraz po przekrojeniu? Przeczytaj poniższe sprawdzone wskazówki. czytaj »
Bób Co zrobić żeby bób po ugotowaniu zachował swój zielony kolor?
Poradopedia.pl | 2020-07-20
Chcesz ugotować bób i nie chcesz aby zmienił kolor i zrobił się wyblakły? Przeczytaj naszą radę. czytaj »
(bez nazwy) Ryż: jaki ryż do jakiego dania (m.in. sushi, risotto, curry, zupy, sticky rice)
Poradopedia.pl | 2020-05-24
Ryż jest podstawą prawie każdej kuchni, a przy tak różnych jego rodzajach nadaje się do wielu przepisów. Zanim jednak dodasz ten sam rodzaj ryżu do każdego przepisu, zastanów się dobrze, czy na pewno jest to ten właściwy gatunek. Zastąpienie jednego rodzaju ryżu innym może naprawdę zmienić smak naszego dania. czytaj »
(bez nazwy) Chleb żytni na zakwasie z ziarnami
Poradopedia.pl | 2020-05-08
Chcecie upiec pyszny chleb w dość krótkim czasie i macie swój zakwas aktywny? Polecamy Wam chleb żytni na zakwasie z pestkami dyni, słonecznika, sezamem i siemieniem lnianym. czytaj »
(bez nazwy) Spaghetti wegańskie - jak samemu przygotować sos
Poradopedia.pl | 2020-04-14
Marzy Ci się spaghetti w innej wersji niż mięsnej? Polecamy nasz przepis na sos do spaghetti w wersji wegańskiej. Smakuje nawet wyjątkowo wybrednym osobnikom. czytaj »
(bez nazwy) Jak samemu zrobić drożdże?
Poradopedia.pl | 2020-04-14
Drożdże w sklepie jest obecnie ciężko kupić. Jeżeli zastanawiasz się jak możesz sobie samemu je zrobić, wypróbuj następujacego sposobu. czytaj »
(bez nazwy) Jak zrobić zakwas na chleb pszenny?
Poradopedia.pl | 2020-04-13
Chciałbyś zrobić samemu chleb pszenny i nie wiesz jak zrobić samemu zakwas? Radzimy jak łatwo można tego dokonać. czytaj »

Najnowsze pytania