Podobne porady

Jak uratować czerstwy chleb?

teresa | 2006-10-01 13:11

Czerstwego chleba nie wyrzucaj. Możesz go pokroić na małe kawałeczki, obsmażyć na maśle lub oliwie i ostudzić. Tak przyrządzone grzanki... czytaj »

Znaleziono: 30
Jak usmażyć karpia?
Iza_B | 2010-12-09
Właściwe przygotowanie wigilijnych potraw pozwoli zachować najcenniejsze ich właściwości. Dotyczy to także karpia, którego spożywanie dostarcza nam wielu niezbędnych składników m.in.: dla silnych mięśni i prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Jak więc usmażyć tę królewską rybę, by nie straci czytaj »
Jak zrobić lane kluski?
gnommy21 | 2009-11-09
Aby zrobić kluski lane potrzebne nam będą następujące składniki: 3 jaja 4 łyżki wody mąka (ok. pół szklanki) sól ew... czytaj »
Jak zrobić jajko w grzance?
vbn765 | 2009-03-19
Przedstawiam propozycję na pyszne śniadanko - tanie i super proste. czytaj »
Jak zrobić krem z cukinii?
daisy1 | 2008-05-07
Podaje swój przepis na przepyszną zupkę - krem z cukinii: składniki na 4 osoby: - 3 cukinie (ok. 1 kg) - 1 biała... czytaj »
Jak zrobić zupę miso?
gnommy21 | 2008-02-03
Ja robię w ten sposób: Ok. 40-50g alg zalewam 1l wody i podgrzewam nie doprowadzając do wrzenia. Przed zagotowaniem wody... czytaj »
Jak uratować czerstwy chleb?
lula78 | 2007-01-17
Z czerstwego chleba możemy zrobić grzanki i posypać je czosnkiem i ziołami. Czerstwe bułki możemy przerobić na bułkę tartą. Możemy... czytaj »
Jak zrobić dobrą zupę dyniową?
zaba | 2006-11-05
Zupa dyniowa dla niemowlęcia/ dziecka: - gotujemy na oliwie z oliwek pokrojoną w kostkę dynię, dodajemy pod koniec gotowania pokrojone w... czytaj »
Jak zrobić dobrą zupę dyniową?
lula78 | 2006-11-05
Ja robię bardzo dobrą zupę dyniową z przepisu Moje Gotowanie tylko proporcje trochę zmieniam.Składniki na 2 osoby : - 400 g... czytaj »
Jak smażyć powiodła śliwkowe? Jak zapobiec przypalaniu?
teresa | 2006-10-02
Domowe powidła śliwkowe należą do przetworów lubianych przez wszystkich. Aby ułatwić sobie ich smażenie i zapobiec szybkiemu przypalaniu, po usunięciu... czytaj »
Na czym polega duszenie?
zaba | 2006-08-24
Duszenie to dwuczęściowy proces polegający na krótkim obsmażeniu mięsa na tłuszczu - oleju bądź oliwie, a następnie przeniesieniu potrawy do garnka... czytaj »
Znaleziono: 30