Podobne porady

Poznaj wszystkie tajemnice dyni!

Gastrosfera | 2016-10-28 08:51

Dynia – od lat coraz częściej gości w domach Polaków. Głównie jako bohaterka kuchennych eksperymentów, ale nie tylko. Gatunków dyni jest mnóstwo. Podobnie zresztą jak sposobów jej zastosowania w kuchni czy medycynie. Zaś sama historia tego warzywa jest dłuższa i ciekawsza, niż się może wydawać. czytaj »

Znaleziono: 165
Jak być zdrowym i nie chorować?
mittal | 2008-03-26
zawsze rano jedz śniadanie jeżeli nie wchodzisz wyżej niż na 3 piętro, przejdź się po schodach tam gdzie możesz dotrzeć... czytaj »
Jesień Jak zwalczyć jesienną depresję?
hoody99 | 2007-11-29
Dobrym sposobem na depresję jest m.in. wizyta na solarium, ciepła kąpiel relaksacyjna, dzień urlopu od wszystkiego i np. robienie... czytaj »
Kulinaria na Andrzejki, czyli co przygotować do jedzenia na domową prywatkę?
Poradopedia.pl | 2007-11-10
Niedługo nadejdą Andrzejki. Jeżeli przygotowujesz je u siebie, musisz już wcześniej mieć gotowe menu na tą okazję, a naszym zadaniem... czytaj »
Halloween Jak zrobić dynię na Halloween?
mittal | 2007-10-25
Zobacz jak zrobić "straszną" dynię na halloween! czytaj »
Szparagi Jak gotuje się szparagi?
zaba | 2007-07-01
Szparagi to przepyszne warzywo bogate w cenne składniki mineralne. Przygotowanie ich jest bardzo proste - przeczytaj jak ugotować szparagi. czytaj »
Przepis na babkę wielkanocną
zaba | 2007-04-06
Potrzebne będą następujące składniki: 4 jaja 1/2 kg mąki 3 szklanki mleka 350 g cukru 250 g masła 1... czytaj »
Jak zrobić jajecznicę na parze?
mittal | 2007-02-11
Zagotuj wodę w garnku, postaw na nim talerz wraz z 1,5 łyżki masła, wbij na niego 1 jajko, dodaj... czytaj »
jak zrobić tradycyjne potrawy marokańskie?
lula78 | 2007-01-16
Ja znalazłam przepis na Marokańskie podpłomyki z ciecierzycą. Składniki: 1 porcja podstawowego chleba 1 kg mąki 14g suszonych drożdży 2... czytaj »
Jak przyrządzić tradycyjne potrawy marokańskie?
zaba | 2007-01-16
Ja polecam z kuchni marokańskiej ostrą pastę Harissa. Przygotowuje się ją z różnych odmian ostrych papryk, kolendry, czosnku oraz soli... czytaj »
Ile czasu powinno się moczyć grzyby?
hoody99 | 2007-01-10
Przed przyrządzeniem suszone grzyby powinno się moczyć w wodzie ok. 15 minut. czytaj »
Znaleziono: 165