Podobne porady

Pomysł na świąteczny obiad, czyli pyszne pulpety drobiowe z duszonymi warzywami i żółtym serem!

Gastrosfera | 2016-12-22 15:48

Świąteczny obiad to wyjątkowa okazja aby spotkanie z najbliższymi nabrało niecodziennego smaku. Z okazji zbliżających się dni proponujemy alternatywny pomysł na pyszne danie, które z pewności zachwyci najbardziej wymagających gości! czytaj »

Znaleziono: 211
Koszyk wielkanocny Jak naturalnie barwić jajka na pisanki?
Poradopedia.pl | 2011-03-10
Pisanki są nieodłącznym elementem Świąt Wielkanocnych i nie może zabraknąć ich w koszyczku. Tradycyjnie, jak co roku będziemy je dekorować i farbować, aby pięknie prezentowały się na świątecznym stole czytaj »
Lodówka Zasady przechowywania żywności
Poradopedia.pl | 2011-03-10
W naszej kuchni występuje wiele produktów spożywczych. By pozostały one jak najdłużej świeże powinniśmy zadbać o odpowiednie ich przechowywanie. czytaj »
Gotowanie zupy Jak ugotować dobrą zupę
Poradopedia.pl | 2011-02-26
Zupy to idealny posiłek dla całej rodziny. Zawierają dobre dla zdrowia warzywa, których powinniśmy jeść możliwie jak najwięcej. Przepisy są łatwe i nie wymagają dużego wkładu finansowego. Możemy przygotować je szybko i sprawnie zapewniając naszej rodzinie zdrowy posiłek. Aby nasza zupa była smaczna czytaj »
Zmywarka Jak praktycznie urządzić kuchnię - czyli najważniejsze zasady, aby kuchnia było funkcjonalna i wygodna?
Poradopedia.pl | 2011-01-31
Kuchnia we współczesnym domu służy nie tylko do przygotowywania i spożywania posiłków – jest również miejscem pogawędek domowników. Dlatego warto tak ją zaprojektować, by tętniła życiem i stała się centrum życia rodzinnego. czytaj »
Płyta indukcyjna czy ceramiczna?
Poradopedia.pl | 2011-01-02
Jednym z najważniejszych elementów wyposażenia każdego domu jest kuchnia. Czym więc kierować przy wyborze tego typu sprzętu i na co zwracać szczególną uwagę? Poniżej przedstawiamy kilka cech charakterystycznych płyt do zabudowy: indukcyjnych i ceramicznych, być może będzie Ci łatwiej zdecydować się czytaj »
Jak zrobić wigilijną zupę grzybową?
Iza_B | 2010-12-13
Zupa grzybowa stanowi jedną z dwunastu tradycyjnych potraw wigilijnych. Z tego też względu musi znaleźć się na świątecznym stole wśród wielu innych dań. Istnieją liczne sposoby jej przygotowania, nieodłącznym składnikiem są oczywiście grzyby, ale to co znajdzie się w zupie poza nimi, jakie dodatki i czytaj »
Jak zrobić kutię?
Iza_B | 2010-12-12
Kutia to potrawa która powinna znaleźć się na wigilijnym stole zarówno ze względów smakowych jak i zdrowotnych. Mak stanowiący jeden z podstawowych składników tej potrawy posiada właściwości rozluźniające i dzięki temu podnosi nastrój gości. W jakie produkty powinniśmy się zaopatrzyć, by przygotować czytaj »
Jak zrobić kluski z makiem?
Iza_B | 2010-12-10
Jedna z potraw wigilijnych, lubiana nie tylko przez najmłodszych – kluski z makiem. Wydawałoby się nic prostszego do przygotowania. A jednak, potrawa ta jest dość pracochłonna (jej przygotowanie zajmuje ok. 50 minut), zaś pyszny smak zawdzięcza wielu składnikom, które w tym daniu po prostu znaleźć s czytaj »
Jak zrobić śledzie w oleju?
Iza_B | 2010-12-09
Wielu z nas nie wyobraża sobie Świąt Bożego Narodzenia bez dań i sałatek ze śledzi. Najpopularniejszym i jednym z najbardziej lubianych przystawek nie tylko na świątecznym stole jest śledź w oleju. Jest wiele przepisów na wykonanie tej, wydawałoby się bardzo prostej potrawy. Poniżej została przedsta czytaj »
Jak usmażyć karpia?
Iza_B | 2010-12-09
Właściwe przygotowanie wigilijnych potraw pozwoli zachować najcenniejsze ich właściwości. Dotyczy to także karpia, którego spożywanie dostarcza nam wielu niezbędnych składników m.in.: dla silnych mięśni i prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Jak więc usmażyć tę królewską rybę, by nie straci czytaj »
Znaleziono: 211