Bezglutenowe danie - makaron fusilli teff z pesto, parmezanem i kaparami

mniam  |   |  + 0  |  Ocena: (głosy: 0)

Prosty przepis na szybkie bezglutenowe danie idealne na obiad lub wczesną kolację. Danie kusi bazyliowym aromatem, żywymi kolorami i apetycznym wyglądem. Będzie smakowało nie tylko miłośnikom bezglutenowych przysmaków, czy osobom na bezglutenowej diecie. Z pewnością podbije podniebienia fanom tradycyjnej kuchni i klasycznych dań.

Składniki dla 3  osób:

  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1 cebula
  • Parmezan do starcia
  • Mały słoiczek kaparów
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 5 łyżek zielonego pesto
  • 500 g makaronu bezglutenowego 3 Pauly Fusilli Teff

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć do delikatnego zarumienienia pokrojoną drobno cebulę, odstawić, dodać do niej odrobinę soli, świeżo mielonego pieprzu, pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, kapary i delikatnie wymieszać. Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, odcedzić i dokładnie wymieszać z pesto. Połączyć ze sobą makaron z pesto oraz cebulkę z dodatkami i znowu delikatnie wymieszać. Danie opruszyć na talerzu tartym parmezanem, ozdobić listkami albo inaczej według własnego uznania. Gotowe ! smacznego !

Więcej o bezglutenowych przysmakach na 3pauly.de

Oceń poradę: Przydatna Nie polecam

Komentarze

Zostaw komentarz: