Jak zrobić sernik na zimno?

Poradopedia.pl  |   |  + 1  |  Ocena: (głosy: 0)

Nie ma nic lepszego w upalny dzień, niż orzeźwiający deser. Wszystkim łasuchom proponujemy pyszny sernik w wersji na zimno.

Składniki:

  • 40 dag serka waniliowego,
  • 300 ml śmietany kremówki (30%),
  • galaretka cytrynowa,
  • galaretka truskawkowa,
  • paczka biszkoptów.

Sposób przygotowania:

  1. Biszkopty układamy na spód tortownicy o średnicy 20 cm.
  2. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w połowie ilości wody podanej na opakowaniu i odstawiamy do wystygnięcia.
  3. Śmietanę kremówkę ubijamy na puszystą pianę.
  4. Serek mieszamy z ubitą śmietaną i lekko stężałą galaretką cytrynową - tak powstałą masę wylewamy na biszkopty.
  5. Na serniku układamy owoce, np.: truskawki i zalewamy lekko tężejącą galaretką truskawkową, przygotowaną wcześniej według przepisu na opakowaniu.

SMACZNEGO!!!

Oceń poradę: Przydatna Nie polecam

Komentarze

Zostaw komentarz:


Liczba komentarzy: 1
~Kasiaczek | 2015-12-05 22:36
Świetny artykuł, uwielbiam każdy sernik z dodatkami owoców. Te zimne mi pasują przez całe rok a nie tylko latem. Super smakuje każdy jaki ma w sobie miękkiego i słodkiego owoce. Polecam z ananasem czy z kiwi lub oczywiście z malinami. Sama robię z reguły tak http://www.open-youweb.com/jak-zrobic-pyszny-sernik-na-zi... i można dodatki dowolnie modyfikować jak sama robię do upodobań. A może ktoś próbował z bananami lub liczi?

Najnowsze porady