Komentarze do porady

Jak gotować bób

Poradopedia.pl | 2007-06-23 23:04

Co powinieneś wiedzieć, żeby ugotować smaczny bób na parę sposobów! czytaj »

Zostaw komentarz:


Znaleziono: 35
~zett | 2011-06-22 13:27
A po co, a po co....
cukier i płukanie dla lepszego smaku, pod przykryciem.
~ja | 2011-06-20 18:36
a pod przykryciem czy bez
i poco płukać
a poco cukier
~halina | 2010-09-29 16:39
:)
~Mysiak | 2010-07-05 12:48
polecam sos do bobu: trochę oliwy z oliwek, posiekana pietruszka, rozgnieciony czosnek, sól, pieprz i trochę soku z cytryny. Świetnie się komponuje z gotowanym bobem!
~aaa | 2010-07-03 18:31
bób wrzucamy do wrzącej wody, poza tym wszystko wg podanego przepisu
~michalga | 2010-06-22 12:02
na zimną czy gorącą wodę wrzucamy bób?
~??? | 2009-07-09 20:44
a może tak po prostu wyjąć z wody i sprawdzić czy jest już ugotowany?????
~555 | 2009-07-04 16:35
ja poznaje po tym, że mu poszarzała i pomarszczyła się skórka, wtedy próbuję.. zazwyczaj kupuję młody bób i gotuję max. 10 minut..
~Amatorka | 2009-07-01 11:33
I jeszcze się zastanawiam.. Jak taka osoba jak ja-totalna amatorka gotowania moze poznać czy bób sięjuż nie rozgotowuje,albo czy jeszcze się nie dogotował? W jakiejś starej książce kucharskiej wyczytałam,że pół godziny się gotuje. Czy np po barwie skórki można poznać czy jest gotowy?
~Amatorka | 2009-07-01 11:29
A czemu ma służyć to przepłukanie na początku i domyślam się,że chodzi o zimną wodę?
Znaleziono: 35