Jest źródłem białka, zdrowszy od mięsa i dietetyczny – karp. Zwłaszcza ten z dodatkiem galaretki, nie tylko prezentuje się wyśmienicie ale też zbawiennie wpływa na nasze kości i stawy. czytaj »
Lato sprzyja grillowaniu. Na ruszt trafiają kiełbaski, kurczaki, warzywa a także ryby. Właśnie te ostatnie są nie tylko pyszne ale i bardzo zdrowe. Jak je grillować? Podpowiedź znajdziesz w naszej poradzie. czytaj »
Poniedziałek Wielkanocny zwany jest też lanym poniedziałkiem albo Śmigusem-dyngusem i jest drugim dniem Świąt Wielkanocnych. Polska tradycja nakazuje tego dnia (przynajmniej) symbolicznie skropić wodą nie tylko najbliższych czytaj »
Dekoracja wielkanocnego stołu powinna wprowadzać do naszych domów wiosenny i radosny klimat. Obok tradycyjnych potraw nie może zabraknąć ozdób symbolizujących nowe życie: kurczaczków, baranków i zajączków czytaj »
Pisanki są nieodłącznym elementem Świąt Wielkanocnych i nie może zabraknąć ich w koszyczku. Tradycyjnie, jak co roku będziemy je dekorować i farbować, aby pięknie prezentowały się na świątecznym stole czytaj »
Wręczanie prezentów możemy zorganizować po przełamaniu się opłatkiem i złożeniu sobie nawzajem życzeń, ale przed uroczystą kolacją.
Pamiętaj!
Aby nie... czytaj »
Andrzejki to wieczór wypełniony wróżbami, z których najpopularniejszą jest lanie wosku. Samo przygotowanie jest proste i zajmuje niewiele czasu. czytaj »